Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι διαβάστηκε περισσότερο στον Τύπο Ιωαννίνων, τη χρονιά που φεύγει

Εικόνα του άρθρου Τι διαβάστηκε περισσότερο στον Τύπο Ιωαννίνων, τη χρονιά που φεύγει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2022, 16:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το 2021 ήταν σχεδόν αμιγώς… πανδημικό, ειδησεογραφικά. Οι αλλεπάλληλες αλλαγές, περιορισμοί, ρυθμίσεις, οι διαφόρων ειδών έλεγχοι, υγειονομικοί και μη που μπήκανε στη ζωή μας φέτος, οι διαδοχικές καραντίνες, καθολικές και μη, με τις οποίες ζούμε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, είχαν τη μερίδα του λέοντος στην ανάγνωση, στο typos-i.gr.

Οι χρηστικές ειδήσεις τύπου «τι κάνω για/τι κάνω όταν» είχαν την τιμητική τους, ενώ ακολούθησαν τα… πρόστιμα λόγω συναθροίσεων παντός είδους, καθώς και οι ανθρώπινες απώλειες.

«Σφήνα» στις ειδήσεις covid μπήκανε οι βάσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως προέκυψαν φέτος από τις πανελλαδικές εξετάσεις, ειδικά με την επιρροή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ακόμα, το θέμα της κεντρικής πλατείας και οι πολλές καθυστερήσεις, παλινδρομήσεις και η… λαϊκίστικη εσάνς που έχει αποκτήσει το θέμα, ήταν επίσης ανάμεσα στα δημοφιλή.

Τέλος, η «κουτσουρεμένη» συνέχεια της Ιόνιας μέχρι Κακαβιά, αφού ένας ενιαίος οδικός άξονας μέχρι τα σύνορα δεν κρίθηκε «αναγκαίος» ή πιο σωστά, κερδοφόρος, ήταν επίσης ανάμεσα στα πιο διαβασμένα του 2021.

Οι παρακάτω, είναι οι 10 πιο διαβασμένες ειδήσεις το 2021, στο typos-i.gr:

Πολιτισμός: Το δύσκολο 2021

Ο πολιτισμός και γενικότερα οι εκδηλώσεις, δεν πέρασαν καλά, ούτε το 2021. Οι περιορισμοί και συχνά, οι «στοχοποιήσεις» κάθε μορφής πολιτιστικής δραστηριότητας, δημιούργησαν την έντονη εντύπωση ότι μια σειρά μέτρα συντάχθηκαν με δύο μέτρα και σταθμά.

Η «δίψα» όμως του κοινού για εκδηλώσεις, αποτυπώθηκε και στα πιο διαβασμένα του πολιτισμού, στον Τύπο Ιωαννίνων, τη χρονιά που φεύγει. Προγράμματα εκδηλώσεων, αλλά και στιγμές όπως για παράδειγμα η επίσκεψη του χολυγουντιανού παραγωγού Σιντ Γκάνις στα Ιωάννινα, κράτησαν το αναγνωστικό ενδιαφέρον. Δυστυχώς, δεν έλειψαν οι απώλειες και στον καλλιτεχνικό χώρο της πόλης.

Στα πιο διαβασμένα/ακουσμένα, ήταν το podcast για το βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα για τον Λευτέρη Μαντζίκα, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Διόπτρα».

Τα πέντε πιο διαβασμένα άρθρα του πολιτισμού στο typos-i ήταν τα εξής:

…και τι ακούσατε

Το podcast του Τύπου Ιωαννίνων «Ο Τύπος στο μικρόφωνο» είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του typos-i και… ακούγεται, ολοένα και περισσότερο.

Τα πέντε πιο δημοφιλή επεισόδια για το 2021, ήταν τα εξής:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back