Λυκ πίσω
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ιστορίες και βραδιές που μένουν για πάντα

Εικόνα του άρθρου Ιστορίες και βραδιές που μένουν για πάντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2024, 17:39
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, οι άνθρωποι του Τύπου Ιωαννίνων typos-i.gr παρουσιάσαμε το καινούργιο μας βιβλίο: 25+2 Ρετρό Ιστορίες λέγεται, έχει εξώφυλλο μπλέ «αεροπορί» όπως το χαρακτήρισε φίλος και περιλαμβάνει 27 ολοκαίνουργιες ιστορίες των Ιωαννίνων.

Όχι βουτηγμένες στη νοσταλγία ή στην ευκολία του «τι ωραία που ήταν παλιά, τώρα περνάμε χάλια», αλλά φτιαγμένες με τον τρόπο που πολύ εύστοχα περιέγραψε ο Κώστας Καραβίδας, διδάσκων στο Φιλολογικό Ιωαννίνων.

Την ομιλία του θα τη βρείτε σύντομα ολόκληρη στον Τύπο Ιωαννίνων, γιατί μεταξύ άλλων είναι μια εξαιρετική τοποθέτηση. Όχι γιατί μιλάει για το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά γιατί μιλάει για το παρόν αυτής της πόλης με τις τόσες πολλές και υποβλητικές ιστορίες, και για τις απαιτήσεις του μέλλοντος από όλους και όλες μας.


Η εκδήλωση που έγινε στο ΚΕΠΑΒΙ, σε συνεργασία με τη Θεατρική Συμπαιγνία, ήταν μια από αυτές που θα θυμόμαστε για καιρό. Όχι γιατί συμπεριέλαβε μια σημαντική στιγμή για εμάς, αλλά γιατί έδωσε πραγματικό περιεχόμενο σε τυπικές περιγραφές: «Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση…».

Ήταν όντως επιτυχημένη, στο ύψος των προσδοκιών μας και λίγο παραπάνω.

Χάρη σε όλους και όλες εσάς φυσικά, που ήρθατε στο ΚΕΠΑΒΙ. Στους 200 και πλέον ανθρώπους που ήρθαν, άκουσαν, μίλησαν μαζί μας. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Ευχαριστούμε ξανά, δημόσια, τη Θεατρική Συμπαιγνία για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, το ΚΕΠΑΒΙ που ήταν οικοδεσπότης, το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης που στήριξε… διοικητικά και όχι μόνο την εκδήλωση, το οινοποιείο Κήτα που έφερε τα… καύσιμα της βραδιάς και όλους-ες που βοήθησαν, έτρεξαν, κουβάλησαν, σχεδίασαν, χρωμάτισαν, πήραν τηλέφωνα: Την Κούλα, την Ντίνα, τον Τόμι, τον Γιώργο, τον Τάκη, τη Φωτεινή και φυσικά, όλους και όλες τους συναδέλφους, παλιούς και καινούργιους, που ήρθαν ή έγραψαν για την εκδήλωση.

Την επόμενη φορά, θα είναι ακόμα καλύτερα.

Οι «25+2 Ρετρό Ιστορίες-Ιωάννινα» διατίθενται από το περασμένο Σάββατο το πρωί στα εξής βιβλιοπωλεία των Ιωαννίνων:

  • Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11)
  • Αίθρα (Χ. Τρικούπη 40)
  • Δωδώνη (28ης Οκτωβρίου 25)
...προσεχώς και σε περισσότερα


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back