Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τα Γιάννενα στο Χόλυγουντ

Εικόνα του άρθρου Από τα Γιάννενα στο Χόλυγουντ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2021, 21:07
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Σιντ Γκάνις, επί χρόνια αντιπρόεδρο της Lucasfilms και υπεύθυνο μάρκετινγκ για τις δύο από τις τρεις πρώτες ταινίες του Πολέμου των Άστρων, αλλά και τις δύο από τις τρεις πρώτες της «Ιντιάνα Τζόουνς» τριλογίας, θα βραβεύσει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στις 19.00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής». Θα ακολουθήσει η προβολή των ταινιών: «Η ζωή θα χαμογελάσει» (σκηνοθεσία: Steven Priovolos, 2018, διάρκεια 40 λεπτά) και «Eleftheromania» (σκηνοθεσία: David Antoniuk, 2018, διάρκεια 20 λεπτά).

Ο Γκάνις έχει καταγωγή από τη ρωμανιώτικη κοινότητα των Ιωαννίνων, καθώς οι παππούδες του μετανάστευσαν από τα Γιάννενα στη Νέα Υόρκη, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Ο Γκάνις ξεκίνησε από gopher σε γραφεία μάρκετινγκ, μέχρι που μεταπήδησε στην Lucasfilms και πιστώθηκε ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του δεύτερου Ιντιάνα Τζόουνς.

Ως στέλεχος της Paramount και της Motion Pictures Group, o Γκάνις ανέλαβε το promotion μεγάλων εμπορικών επιτυχιών όπως η «Ολέθρια έλξη» με τον Μάικλ Ντάγκλας και την Γκλεν Κλόουζ, αλλά και το Top Gun με τον Τομ Κρουζ.

Αργότερα, ανέλαβε υποστηρικτικούς ρόλους στο Iron Man και στο franchise των Transformers (ειδικά στο Age of extinction).

Επίσης, έχει κάνει παραγωγές σε αρκετές ταινίες του Άνταμ Σάντλερ και έχει παίξει μάλιστα σε αρκετές από αυτές. Επίσης, είναι ένας ιεραπόστολος στο «Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού», χωρίς να καταγράφεται στους τίτλους της ταινίας.

Το 1982 ο Γκάνις κέρδισε βραβείο Emmy για το ντοκιμαντέρ «Φτιάχνοντας τους Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού», της πρώτης ταινίας Indiana Jones δηλαδή. Επίσης, θήτευσε για τέσσερα χρόνια ως πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, του φορέα που απονέμει τα όσκαρ, το 2005. Τώρα, είναι αντιπρόεδρός της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back