Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια νέα πλατεία στα Γιάννενα;

Εικόνα του άρθρου Μια νέα πλατεία στα Γιάννενα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2021, 12:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Ο Βασίλης Κωστάκης, κάτοικος της περιοχής, γράφει για την ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Παϊσίου στην περιοχή της Κιάφας.


Ο Δήμος Ιωαννιτών χρηματοδότησε την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ναού Αγίου Παϊσιου στην Κιάφα. Δηλαδή, την κατασκευή μιας πλατείας και ενός δρόμου.

Ο χώρος παραχωρήθηκε από τον Δήμο στη Μητρόπολη και η μελέτη ανάπλασης έγινε από τη Μητρόπολη. Άραγε λήφθηκαν υπόψη οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής;

Πέρα από τη ρυπαντική αισθητική ενός προκάτ ναού που στέκεται απέναντι σε μια αίθουσα μνημοσύνων και λοιπών εκδηλώσεων που θυμίζει σαλέ στην Αράχωβα, η πλατεία που αποδίδεται στους κατοίκους έχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν είναι πλατεία. Είναι απλώς ο ενδιάμεσος χώρος που διευκολύνει τις δραστηριότητες του εν λόγω ναού. Ένας χώρος που συνδέει τον ναό με την αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων. H δουλειά να γίνεται.

Δεν είμαι αρχιτέκτονας και δεν μπορώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εξηγήσω γιατί η παρούσα "πλατεία" δεν έχει κατασκευαστεί για να είναι ένας κοινωνικός χώρος για όλες και όλους.  Είμαι όμως κάτοικος της περιοχής, γονέας μικρών παιδιών, και ως χρήστης δημοσίων χώρων αντιλαμβάνομαι ότι ο εν λόγω χώρος, εσκεμμένα ή ακουσίως, έχει κατασκευαστεί για τους λίγους.

Ελπίζω οι παρούσες γραμμές να διαβαστούν από ειδικούς, εντός και εκτός Μητροπόλεως, και να αποδώσουν έναν αληθινά δημόσιο χώρο σε όλους τους πολίτες που τόσο χρειάζονται.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back