Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ψυχιατρική Κλινική… με στατιστικά στοιχεία

Εικόνα του άρθρου Ψυχιατρική Κλινική… με στατιστικά στοιχεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2022, 16:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H υπόθεση του συμφώνου συνεργασίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ) για τη λειτουργία Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας που προκάλεσε αντιδράσεις και μια κατάθεση ερώτησης από το ΚΚΕ στη Βουλή, συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Αυτή τη φορά, η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσπαθεί να απαντήσει στα όσα φιλοξενούνται σε διάφορες ανακοινώσεις περί «δήθεν αναβάθμισης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας» μετά τη μεταβίβαση του Κέντρου από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Με νέα της ανακοίνωση, η Ψυχιατρική Κλινική με διευθυντή τον καθηγητή Θωμά Υφαντή υποστηρίζει καταρχάς ότι οι αναφορές «είναι αναληθείς και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις», ζητώντας παράλληλα από όλους τους εμπλεκόμενους «να σεβαστούν την προσπάθεια των εργαζομένων στην ψυχική υγεία και να αναλογιστούν τις συνέπειες που έχει η στάση τους στους ασθενείς μας και στην υπόθεση της ψυχικής υγείας στην περιοχή μας».

Παραθέτει δε στατιστικά στοιχεία για τη λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας κατά τους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας του (Νοέμβριος 2021-Απρίλιος 2022) υπό τη διεύθυνση της Ψυχιατρικής Κλινικής όπως και στοιχεία για τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση.

Ενδεικτικά, κάποιοι αριθμοί έχουν ως εξής για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας: συνολικός αριθμός θεραπευτικών πράξεων 2.140, συνεδρίες 1.649, βεβαιώσεις ψυχικής υγείας 139, πιστοποιητικά νόσου 49, συνταγογραφήσεις 62, ψυχομετρικές δοκιμασίες 116 κ.λπ.

Για τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, τα στοιχεία που παρατίθενται, έχουν ως εξής: νέα περιστατικά 19, αριθμός ασθενών σε follow-up 135, αριθμός πράξεων σε follow-up 340, αριθμός δημοσιεύσεων σε ξενόγλωσσα περιοδικά υψηλής απήχησης 14.

Όπως συμβαίνει πάντα με τα στατιστικά στοιχεία, αυτά μπορούν να αξιολογηθούν συγκριτικά και λαμβάνοντας υπόψη κι άλλες παραμέτρους.


Διαβάστε: Τι συμβαίνει με τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση;

«Τύποις δύο οι μονάδες, ουσιαστικά ένα σώμα»


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back