ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Δωδώνης: Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις και μία συναυλία

Εικόνα του άρθρου Φεστιβάλ Δωδώνης: Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις και μία συναυλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2024, 16:48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις και μια μουσική εκδήλωση θα φιλοξενήσει το 8ο Φεστιβάλ Δωδώνης που διοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης. Όλες οι παραστάσεις θα γίνουν στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, στις 21:00.

Ο Δήμος Δωδώνης άργησε φέτος να «επικοινωνήσει» το φεστιβάλ, το οποίο ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα, και μάλιστα με την «Ορέστεια» του Αισχύλου, με μια παράσταση δηλαδή που πολλοί και πολλές αναμένουν.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

26 Ιουλίου: «Ορέστεια» του Αισχύλου

29 Ιουλίου: Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μακάο υπό τη διεύθυνση του Stephen Lam Lik Hin. Στην ορχήστρα θα μετέχουν 70 μουσικοί και η σολίστ Jessica Hoi Yan Ching. Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, έργα των Βέμπερ, Βάγκνερ και Μπετόβεν.

30 Ιουλίου: «Ικέτιδες» του Αισχύλου από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρωταγωνιστούν: Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Τσορτέκης, Άκης Σακελλαρίου. Κορυφαίες Δαναΐδες, η Λένα Παπαληγούρα και η Λουκία Μιχαλοπούλου.

3 Αυγούστου: «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Πρωταγωνιστούν ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

7 Αυγούστου: «Πλούτος» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Στον κεντρικό ρόλο του Χρεμύλου ο βραβευμένος με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου «Κάρολος Κουν» Μάνος Βακούσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Δήμος Δωδώνης αναφέρει ότι τα εισιτήρια για όλες τις εκδηλώσεις είναι 15 ευρώ. Για τους δημότες Δωδώνης τα εισιτήρια είναι 5€. Η είσοδος σε ανέργους δημότες Δωδώνης, παιδιά κάτω των 12 ετών και ΑμεΑ, είναι ελεύθερη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φεστιβάλ, «προκράτηση όλων των θέσεων γίνεται στο TicketServices.gr». Ωστόσο, προς το παρόν η προκράτηση-προπώληση εισιτηρίων δεν είναι εφικτή.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα σημεία φυσικής προπώλησης στην πόλη των Ιωαννίνων θα ανακοινωθούν σύντομα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3