Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (20-21 Ιουλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (20-21 Ιουλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2024, 20:07
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτό το σαββατοκύριακο (20-21 Ιουλίου) στα Γιάννενα είναι αρκετές. Και έχουν ως εξής:

20 Ιουλίου

Rock Mountain Festival

Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Βασίλης Καζούλης, Λάκης Παπαδόπουλος εμφανίζονται στο Rock Mountain Festival στις 20 Ιουλίου, στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων.

Εισιτήριο: 12 ευρώ στην προπώληση, 15 ευρώ στο ταμείο. Σημεία προπώλησης: Manthos optical, Indian Rock Cafe και από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιας Μαρίνας.

Ποιητική-μουσική βραδιά στο Μουσείο «Θ. Παπαγιάννης»

Μια ποιητική-μουσική βραδιά διοργανώνουν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης» και η πολιτιστική ομάδα «Άτυπη Σύναξη» το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 20:00, στο υπαίθριο χώρο του μουσείου, στο Ελληνικό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου, από τον ίδιο τον γλύπτη κ. Παπαγιάννη.

Θα διαβαστούν ποιήματα έξι ηπειρωτών ποιητών – λογοτεχνών: του Άλκη Αλκαίου, του Μιχάλη Γκανά, του Βασίλη Γκουρογιάννη, του Σωτήρη Δημητρίου, του Γιάννη Ζαρκάδη και της Γιάννας Κούλα.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο κ. Γκουρογιάννης, ο κ. Δημητρίου, ο κ. Ζαρκάδης και η κα Κούλα.

Την απαγγελία των ποιημάτων θα κάνουν η Κάλλια Σωτηρία, η Μαρία Λούκα, η Χαρίκλεια Δήμου, η Γιάννα Κούλα και ο Άλκης Φάτσιος. Θα ακουστούν επίσης δέκα οργανικές μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Ντάλλα, καθώς και δύο τραγούδια, συνθέσεις του ιδίου, πάνω σε ποίηση της Γιάννας Κούλα, με τις φωνές της Βαρβάρας Τζοβάρα και του Ωρίωνα Ντάλλα.

Επί σκηνής οι μουσικοί: Αλεξάνδρα Μπεζεβέγκη στο φλάουτο, Νίκος Νοτίδης στο ακορντεόν, Γιώργος Ντάλλας στην κλασική κιθάρα και Νικόδημος Παπουτσής στα κρουστά.


20-21 Ioυλίου

Προβολές ταινιών στο Zagoriwood

Έως τις 28 Ιουλίου, το Zagoriwood βρίσκεται για άλλη μια χρονιά στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου. Εκτός από κινηματογραφικά εργαστήρια, θα γίνουν και προβολές ταινιών για το κοινό, στην πλατεία του χωριού, με ελεύθερη είσοδο.

Αυτό το σαββατοκύριακο, οι προβολές έχουν ως εξής:

-Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 21:30

«Η Τελευταία Παμπ» του Κεν Λόουτς

Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 21:30

«Λώξη» των Δημήτρη Ζάχου & Θανάση Καφετζή. Μια ταινία για τη Λωξάνδρα Λούκας, την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Οι διοργανωτές, στην ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι το καφενείο της πλατείας δεν λειτουργεί προς το παρόν, οπότε καλό είναι ο κάθε θεατής να έχει μαζί του ό,τι χρειάζεται (νερό, φαγητό κτλ).


21 Ιουλίου

Μουσικό θέατρο: «Η Ίτσα του Σάσμα ή Ο ανάποδος χορός»

Την παράσταση μουσικού θεάτρου «Η Ίτσα του Σάσμα ή Ο ανάποδος χορός» φέρνει στα Γιάννενα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, στις 21 Ιουλίου, στις 19:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Ο σκηνοθέτης εμπνέεται από έναν λαϊκό θρύλο της Ηπείρου για να συνθέσει ένα δημοτικοφανές κείμενο στα πρότυπα των Παραλογών, σε έμμετρο στίχο και ηπειρώτικο γλωσσικό ιδίωμα.

Ερμηνεύουν: Ελένη Στεργίου, Ελένη Βλάχου, Δήμητρα Βήττα, Θεοδοσία Σαββάκη, Ιωάννα Λέκκα. Στον ρόλο της γριάς Ίτσας ο Γιάννης Μαστρογιάννης. Μουσικός επί σκηνής: Κωνσταντίνος Μάρκελλος. Μουσικός επί σκηνής: Βασίλης Ντοροβάτας.

Είσοδος ελεύθερη.

Le Tablao de Tango+Αλεξία Θεοδώρου στο Ιτς Καλέ

Με ρυθμούς τάνγκο και φλαμένκο υποδέχονται την πανσέληνο του Ιουλίου ο Δήμος Ιωαννιτών, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, στο Ιτς Καλέ, θα γίνει μουσική εκδήλωση με το σχήμα «Le Tablao de Tango» που αποτελείται από τους μουσικούς: Franco Luciani (φυσαρμόνικα), Chino Laborde (φωνή) και Raul Kiokio (κιθάρα).

Οι τρεις μουσικοί θα «συναντήσουν» τη χορεύτρια του τάνγκο και του φλαμένκο Αλεξία Θεοδώρου, μια Ελληνίδα που έζησε πολλά χρόνια στο Μπουένος Άιρες και τώρα ζει στη Σεβίλλη.

Eίσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3