ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προσφυγή για τα led στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Εικόνα του άρθρου Προσφυγή για τα led στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2020, 18:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών (Ενότητα Πολιτών, Ιωάννινα_2023, Πολίτες για την Ανατροπή και Αριστερή Παρέμβαση) συνυπογράφουν προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για το θέμα των led και της ενεργειακής αναβάθμισης. Αύριο Τετάρτη, συζητιέται το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ όμως ήδη έχει πάρει απόφαση η Οικονομική Επιτροπή. Ζητούν επί της ουσίας να ακυρωθεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, από τις 7 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο είναι στο προσκήνιο εδώ και πάνω από χρόνο πλέον, ως βασικό σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:
23/4/2019: Στην αφετηρία φωτισμός led και παιδικές χαρές
5/5/2020: Υπόθεση led: καθόλου εύκολη
15/5/2020: Τα led «κάηκαν» και το Δημαρχείο βρίσκει «ενόχους»
26/5/2020: Φωτισμός led, ένας άλλος δρόμος
3/7/2020: Αιφνιδιάζει η δημοτική αρχή 


Η δημοτική αρχή, με έναν τελευταίο ελιγμό που κατακρίθηκε έντονα ως αντιδημοκρατικός (και λογικά…), εκμεταλλεύτηκε μια εν μέσω πανδημίας κυβερνητική παρέμβαση και ψήφισε τελικά το έργο στην Οικονομική Επιτροπή, καθώς στο δημοτικό συμβούλιο δεν μπόρεσε να το περάσει. Υπενθυμίζεται ότι η σύνθεση των Οικονομικών Επιτροπών έχει αλλάξει με κατόπιν εκλογών νόμο, με τον οποίο πρακτικά φαλκιδεύτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η δημοτική αρχή μάλιστα, ενώ είχε αρχικά συναινέσει στο αίτημα της αντιπολίτευσης για συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για το θέμα (πρόκειται για τη μια από τις δύο συνεδριάσεις της Τετάρτης, 28 Ιουλίου), έσπευσε να εγκρίνει το έργο στην Οικονομική Επιτροπή και πρακτικά, να αφαιρέσει κάθε αποφασιστικό χαρακτήρα και πολιτικό νόημα από το ανώτερο όργανο του Δήμου, το δημοτικό συμβούλιο.

Η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση επικαλείται έννομο συμφέρον για την ακύρωση της απόφασης, αιτιολογώντας το αίτημα της στη βάση της ουσίας του νόμου, αλλά και μια σειρά τεχνικής φύσης ζητήματα στη διαδικασία εκχώρησης αρμοδιότητας δημοπράτησης του έργου στην Περιφέρεια Ηπείρου, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back