Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην αφετηρία, ο φωτισμός LED και οι παιδικές χαρές

Εικόνα του άρθρου Στην αφετηρία, ο φωτισμός LED και οι παιδικές χαρές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2019, 19:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε λιγότερο από έναν μήνα, μετά την παραλαβή της μελέτης από το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά το έργο της προμήθειας και τοποθέτησης φωτιστικών LED, με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) σε δρόμους της πόλης. Η οικονομική επιτροπή του Δήμου, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Οικονομικών, Θωμά Γιωτίτσα ενέκρινε σήμερα τους όρους δημοπράτησης του έργου, το οποίο θα γίνει με ιδίους πόρους. Τον ίδιο δρόμο παίρνει και ένα άλλο έργο, αυτό της αναβάθμισης 25 παιδικών χαρών σε όλη την έκταση του Δήμου, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση για τις παιδικές χαρές προέρχονται τόσο από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»  όσο και από ίδιους πόρους.

Σε ό,τι αφορά τον φωτισμό LED, «το έργο αποτελεί την έμπρακτη προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών να παρέμβει στην υποδομή του οδοφωτισμού της πόλης με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την ποιοτική αναβάθμιση του φωτιστικού αποτελέσματος στο Δήμο. Πρόκειται για μια παρέμβαση που αλλάζει την πόλη, από την οποία μεταξύ άλλων θα υπάρξει και μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι χρηματοδοτείται πλήρως από δικούς μας πόρους» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η παρέμβαση προβλέπει την προμήθεια 2.700 περίπου νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, τα οποία θα εγκατασταθούν τόσο σε υφιστάμενες υποδομές οδικού φωτισμού όσο και σε νέες. Επιπλέον αυτών θα γίνουν νέες παρεμβάσεις στην υποδομή σε αντικατάσταση παλαιών υποδομών  του οδοφωτισμού. Οι παρεμβάσεις διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες: οδικός φωτισμός, κρεμαστός φωτισμός, φωτιστικά σώματα σε ιστούς ΔΕΔΔΗΕ και φωτιστικά σώματα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής μορφής.

Σύμφωνα με τη μελέτη το ετήσιο όφελος για το Δήμο Ιωαννιτών θα ανέρχεται σε 300.000 ευρώ περίπου, ενώ η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας θα φτάσει στο 70%.

Αναφορικά με τις παιδικές χαρές αυτές θα ανακατασκευαστούν σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας, ώστε να πιστοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ελληνική νομοθεσία.

«Σήμερα έγινε ένα ακόμα βήμα για δύο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας. Τόσο η αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους, τεχνολογίας LED, όσο και η αναβάθμιση των παιδικών χαρών αποτελούν έργα με κοινωνικό πρόσημο τα όποια η δημοτική μας αρχή, σχεδίασε, μελέτησε και υλοποιεί. Συνεχίζουμε», σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back