Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα led θα πάνε Ελεγκτικό Συνέδριο

Εικόνα του άρθρου Τα led θα πάνε Ελεγκτικό Συνέδριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2022, 14:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά τον έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών και την κατακύρωση του διαγωνισμού στην κοινοπραξία (ΤΕΡΝΑ-Fotagonled) κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου (και την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών), το επόμενο κρίσιμο βήμα είναι να πάει για προσυμβατικο έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για το έργο με τον επίσημο τίτλο «παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών.

Στον διαγωνισμό για τα led Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 19,2 εκατ. ευρώ, συμμετείχε μόνο η συγκεκριμένη κοινοπραξία, παρά τις προσδοκίες που είχαν «καλλιεργηθεί» για μεγάλη συμμετοχή εταιριών. Μέσα στο καλοκαίρι, ήρθε και η έκπτωση μόλις 1% στο μεγάλο αυτό έργο - ποσό 18.997.000 ευρώ.

Η κοινοπραξία, αν όλα πάνε καλά στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα αναλάβει τα νέα 17.624 φωτιστικά σώματα (το 70% του φωτισμού, σύμφωνα με τον Δήμο Ιωαννιτών) και τη λειτουργία του συστήματος για 12 χρόνια, με τον Δήμο Ιωαννιτών να πληρώνει ετησίως και αναλόγως μέσω των ανταποδοτικών τελών της.

Οι αντιδράσεις, το καλοκαίρι, κατά την ανάδειξη της κοινοπραξίας σε προσωρινό ανάδοχο με την έκπτωση 1%, ήταν μεγάλες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης τόσο στον Δήμο Ιωαννιτών όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Διαβάστε:

Tα led των 19 εκατ. ευρώ και της έκπτωσης του 1%

Αντιδράσεις για την έκπτωση 1% στα led

Τ. Καλογιάννη: «Επιπόλαια τα δεδομένα» για τα led

Όλα καλά κι όλα ωραία με τα led…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back