Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μίλησα στο τηλέφωνο και με διαβεβαίωσε…»

Εικόνα του άρθρου «Μίλησα στο τηλέφωνο και με διαβεβαίωσε…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2022, 01:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν δύο εβδομάδες, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης είχε συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στον οποίο έθεσε και το ζήτημα του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά».

Το υπουργείο Υποδομών έχει αναλάβει, μετά και την πρωθυπουργική δέσμευση, ότι θα «ωριμάσει» και θα δημοπρατήσει το έργο, μικρότερο από ό,τι είχε σχεδιαστεί αρχικά (για «σωστή διαστασιολόγηση του δρόμου» είχε μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης), εντός του 2022.

Διαβάστε: Ιωάννινα-Κακαβιά εντός του 2022

Από τη συνάντηση εκείνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Καλογιάννη, είχε προκύψει ότι οι μελέτες δεν είχαν ανατεθεί καν σε εκείνη τη φάση. «Το υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία ανάθεσης των μελετών για τον επανασχεδιασμένο οδικό άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά» ήταν η αναφορά.

O περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετέφερε τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη.

Ο κ. Καχριμάνης, όπως ανέφερε ο ίδιος, μίλησε χτες το απόγευμα στο τηλέφωνο με τον κ. Καραγιάννη: «Μου είπε: ‘μην ανησυχείτε. Τα πράγματα θα προχωρήσουν όπως τα έχουμε συζητήσει'»… Και στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης επανέλαβε τα περί τρίιχνου δρόμου, πλάτους 12,5 μ., με 13 ανισόπεδους κόμβους «φτιαγμένους» για τετράιχνο, στο κάποιο πολύ μέλλον, δρόμο. Σημειωτέον ότι ο τρίιχνος δρόμος δεν περιλαμβάνει διαχωριστική νησίδα.

Ο τηλεφωνικός διάλογος μεταξύ περιφερειάρχη και υφυπουργού, όπως μεταφέρθηκε από τον πρώτο, δεν έρχεται να δώσει ιδιαίτερες πληροφορίες για την πορεία των μελετών και κατ’ επέκταση της δημοπράτησης του έργου. Και προφανώς οι τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις δεν αρκούν… Και δεν θα έπρεπε να αρκούν ούτε και για τον κ. Καχριμάνη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back