ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Επιμένει στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων

Εικόνα του άρθρου «Λαϊκή Συσπείρωση»: Επιμένει στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2022, 01:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από έναν μήνα περίπου, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα αφορά τη διαχείριση των υδάτων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, απαντώντας σε παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Υπέρ της συζήτησης του θέματος είχαν συναινέσει άλλες τρεις παρατάξεις: «Κοινό των Ηπειρωτών», «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» και «Ανυπότακτη Ήπειρος». Ο μόνος τρόπος συζήτησης ενός θέματος, για το οποίο δεν υπάρχει συναίνεση από την πλειοψηφία, είναι η σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, βάσει του κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» παίρνει εκ νέου μια πρωτοβουλία, πιο επίσημη αυτή τη φορά, στέλνοντας επιστολή στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Με την επιστολή της προτείνει ως εισήγηση το έγγραφο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου με το οποίο καταγγέλλεται η μη σύννομη τροποποίηση του Μέτρου Μ05Σ0580.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι τρεις παρατάξεις είχαν τοποθετηθεί θετικά (σε προφορικό επίπεδο) ενώ οι «Ορίζοντες Ηπείρου» και «Ήπειρος Όλον» δεν είχαν τοποθετηθεί…

Στην επιστολή, όπως σημειώνεται, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι «η διαχείριση του νερού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, δεν μπορεί να βάζει μια πόλη 100.000 κατοίκων απέναντι σε δύο εταιρίες εμφιάλωσης όπως επιχειρεί να κάνει ο κ. περιφερειάρχης με τις κινδυνολογίες του. Είναι διαφορετικό πράγμα η αύξηση των αντλούμενων ποσοτήτων την ώρα που το λεκανοπέδιο αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης τους θερινούς μήνες και φυσικά τελείως διαφορετικό πράγμα το κλείσιμο των βιομηχανιών για το οποίο καταστροφολογεί ο κ. περιφερειάρχης προσπαθώντας να εμφανιστεί ως ο καλύτερος υπερασπιστής των τοπικών βιομηχάνων».

Και συνεχίζει: «Η διαχείριση των υδάτων στο λεκανοπέδιο δηλαδή η σημερινή και η μελλοντική επάρκεια νερού, με τη δημιουργία, την αδειοδότηση, τη βελτίωση ή την κατάργηση αν χρειάζεται γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΙ και του ΣΥΔΛΙ, την ανανέωση των δικτύων ύδρευσης σε όλο το λεκανοπέδιο, τη λήψη μέτρων απαγόρευσης όπου χρειάζεται, την εφαρμογή οποιασδήποτε τεχνολογίας προσφέρει η επιστήμη, δεν είναι συζήτηση ταμπού στο όνομα της δήθεν προστασίας των βιομηχανιών εμφιάλωσης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back