ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (15-22 Ιουλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (15-22 Ιουλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2024, 22:28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γεμάτη με εκδηλώσεις, θεατρικές και μουσικές, είναι η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (15-22 Ιουλίου) στα Γιάννενα. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, οι εκδηλώσεις είναι: 

15 Ιουλίου

 «Έγκλημα στο Νείλο» με Πίτερ Ουστίνοφ

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Εγκλήματα… στο Μουσείο» συνεχίζεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Στις 15 Ιουλίου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία «Έγκλημα στο Νείλο» του Τζον Γκιλέρμιν. Παίζουν: Πίτερ Ούστινοφ, Άντζελα Λάνσμπερι, Μπέτι Ντέιβις, Ντέιβιντ Νίβεν, Μάγκι Σμιθ, Μία Φάροου, Τζακ Γουόρντεν.

Είσοδος ελεύθερη.

Παιδική παράσταση: «Ο μάγκας»

«Ο μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα ανεβαίνει από το Kids Theater στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στις 15 Ιουλίου, στις 21:00. Εισιτήριο: 11 ευρώ.


16 Ιουλίου

Θέατρο: «Ο κατά φαντασίαν ασθενής»

Η κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» σε σκηνοθεσία και διασκευή Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια έρχεται στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 16 Ιουλίου, στις 21:30.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης.

Εισιτήριο: 22 ευρώ, 20 ευρώ το μειωμένο


17 Ιουλίου

Θέατρο: «Άμλετ»

Το έργο του Σαίξπηρ «Άμλετ» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη ανεβάζει αυτό το καλοκαίρι η «Εποχή Τέχνης». Στα Γιάννενα, η παράσταση θα έρθει στις 17 Ιουλίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Στον ρόλο του Άμλετ ο Αναστάσης Ροϊλός. Μαζί του η Ιωάννα Παππά, ο Μιχάλης Συριόπουλος, ο Θοδωρής Σκυφτούλης, ο Θανάσης Δόβρης, η Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, η Τζένη Καζάκου, ο Άρης Νινίκας και ο Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Προπώληση με τιμές προσφοράς για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων από 10 ευρώ. Τιμές εισιτηρίων: 17, 18 , 20, 22 ευρώ. Προπώληση: more.com

«Συμφωνικό τάνγκο» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Μια συναυλία με τον τίτλο «συμφωνικό τάνγκο» δίνουν το κουιντέτο TANGartO και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας

Μαζί τους, στο τραγούδι ο Νίκος Παπαδιώτης. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Θωμάς Κοντογεώργης. Μουσική διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας ο Γιώργος Χλίτσιος. Το quinteto TANGartO αποτελούν οι μουσικοί: Κώστας Ράπτης – μπαντονεόν, Γιώργος Παναγιωτόπουλος – βιολί, Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο, Ορέστης Καλαμπαλίκης – κιθάρα, Απόστολος Παπαπέτρος – κοντραμπάσο.

Τη συναυλία διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Είσοδος ελεύθερη.


18 Ιουλίου

Οι Operatical στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Τη μουσική εκδήλωση «Λυρικός κινηματογράφος» διοργανώνουν Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), ο Δήμος Ιωαννιτών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στις 18 Ιουλίου, στις 21:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Σε αυτήν θα εμφανιστεί το σχήμα «Operatical», συνοδεία εγχόρδων και πιάνου, που θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο αλλά και λυρικές μελωδίες από οσκαρικές ταινίες.

Οι Operatical αποτελούνται από τους: Ναδίνα Τζιάτζιου (σοπράνο), Θάνο Ζήση (τενόρος). Μουσικοί: Αλεξάνδρα Νούσια (βιολί),
Ελένη Παπαδοπούλου (βιολί), Χριστίνα Καμινάρη (βιόλα), Λυδία Παναγιωταρέα (τσέλο) και Μάριος Καζάς (πιάνο)
Ενορχηστρώσεις & επιμέλεια προγράμματος: Ναδίνα Τζιάτζιου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


19 Ιουλίου

Θέατρο: «Η θάλασσα και ο γέρος» 

Η παράσταση «Η Θάλασσα και ο Γέρος», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Χέμινγουεϊ «Ο γέρος και η θάλασσα» έρχεται και στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 19 Ιουλίου, στις 21:30.

Διασκευή και σκηνοθεσία η Μαρλέν Καμίνκσι. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Τάσος Νούσιας. Μαζί του ο Βασίλης Μηλιώνης και η Φαίδρα Σούτου.

Εισιτήριο: 20 ευρώ, 17 ευρώ το μειωμένο (more.com)


20 Ιουλίου

Rock Mountain Festival

Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Βασίλης Καζούλης, Λάκης Παπαδόπουλος εμφανίζονται στο Rock Mountain Festival στις 20 Ιουλίου, στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων.

Εισιτήριο: 12 ευρώ στην προπώληση, 15 ευρώ στο ταμείο. Σημεία προπώλησης: Manthos optical, Indian Rock Cafe και από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιας Μαρίνας.


21 Ιουλίου

Μουσικό θέατρο: «Η Ίτσα του Σάσμα ή Ο ανάποδος χορός»

Την παράσταση μουσικού θεάτρου «Η Ίτσα του Σάσμα ή Ο ανάποδος χορός» φέρνει στα Γιάννενα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, στις 21 Ιουλίου, στις 19:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Η παράσταση αυτή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου, έχει επιλεγεί από το υπουργείο Πολιτισμού να ανέβει στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων, στη Θεσπρωτία, στις 19 και 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Ο σκηνοθέτης εμπνέεται από έναν λαϊκό θρύλο της Ηπείρου για να συνθέσει ένα δημοτικοφανές κείμενο στα πρότυπα των Παραλογών, σε έμμετρο στίχο και ηπειρώτικο γλωσσικό ιδίωμα.

Ερμηνεύουν: Ελένη Στεργίου, Ελένη Βλάχου, Δήμητρα Βήττα, Θεοδοσία Σαββάκη, Ιωάννα Λέκκα. Στον ρόλο της γριάς Ίτσας ο Γιάννης Μαστρογιάννης. Μουσικός επί σκηνής: Κωνσταντίνος Μάρκελλος. Μουσικός επί σκηνής: Βασίλης Ντοροβάτας.

Είσοδος ελεύθερη.

Le Tablao de Tango+Αλεξία Θεοδώρου στο Ιτς Καλέ

Με ρυθμούς τάνγκο και φλαμένκο υποδέχονται την πανσέληνο του Ιουλίου ο Δήμος Ιωαννιτών, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, στο Ιτς Καλέ, θα γίνει μουσική εκδήλωση με το σχήμα «Le Tablao de Tango» που αποτελείται από τους μουσικούς: Franco Luciani (φυσαρμόνικα), Chino Laborde (φωνή) και Raul Kiokio (κιθάρα).

Οι τρεις μουσικοί θα «συναντήσουν» τη χορεύτρια του τάνγκο και του φλαμένκο Αλεξία Θεοδώρου, μια Ελληνίδα που έζησε πολλά χρόνια στο Μπουένος Άιρες και τώρα ζει στη Σεβίλλη.

Eίσοδος ελεύθερη.


22 Ioυλίου

Θέατρο: «Δον Κιχώτης»

Ο «Δον Κιχώτης» του Θερβάντες, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, έρχεται στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στις 21:30.

Στον ρόλο του Δον Κιχώτη ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Τον Σάντσο υποδύεται ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, τη Δουλτσινέα η Νάντια Κοντογεώργη και τη Μαριτόρνα η Παρθένα Χοροζίδου. Μαζί τους: Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη.

Εισιτήριο: 25 ευρώ, 20 ευρώ το μειωμένο (more.com).


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3