Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα νερά που… φεύγουν και τα «φαντάσματα»

Εικόνα του άρθρου Τα νερά που… φεύγουν και τα «φαντάσματα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2022, 20:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τον δικό του τρόπο, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έκλεισε, πριν ανοίξει καν, το θέμα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (με τηλεδιάσκεψη).

Το αίτημα να συζητηθεί το θέμα, το είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή επιστολή-τοποθέτηση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου για τροποποιημένη απόφαση που δεν συνάδει, όπως αναφέρει, με το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Αποτομών και που ανοίγει τον δρόμο για επαύξηση της αντλούμενης ποσότητας από τις βιομηχανίες εμφιάλωσης.

Με το δεδομένο ότι για τη συζήτηση του θέματος συναίνεσαν μόνο οι παρατάξεις «Κοινό των Ηπειρωτών», «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» και «Ανυπότακτη Ήπειρος», ήταν στο χέρι της περιφερειακής αρχής για το τι θα γίνει.

Και ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης αποφάσισε να μη γίνει καμία συζήτηση, αλλά ο ίδιος να κάνει τοποθέτηση. Και σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει κανέναν θέμα μη επάρκειας του νερού.

«Με ενοχλεί να βλέπουμε φαντάσματα, να λέμε ότι δεν φτάνει το νερό και το δίνουμε στις επιχειρήσεις» είπε και ξεκαθάρισε ότι «όσο είμαι εγώ περιφερειάρχης, δεν θα συζητηθεί αυτό το θέμα». Υπεραμύνθηκε των δραστηριοτήτων των βιομηχανιών εμφιάλωσης, λέγοντας ότι δίνουν δουλειά στον κόσμο και ότι «θα είμαι ο τελευταίος που θα βάλω ταφόπλακα σε βιομηχανία που επενδύει στην περιοχή».

Επανέλαβε δε ότι δεν τίθεται ζήτημα υπεράντλησης, παραπέμποντας σε απαντήσεις των υπηρεσιών, αλλά και σε μια ιδιωτική λίμνη που υπάρχει στον κάμπο της Λαψίστας, με τα νερά της να φεύγουν στον Καλαμά και στο Ιόνιο (άρα νερό υπάρχει).

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, δεν επικαλέστηκε κάποια επιστημονικά στοιχεία, αλλά το γεγονός ότι δεν προχώρησε ποτέ το έργο της μεταφοράς νερού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων από τον Αμάραντο. Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, η μη υλοποίηση του έργου αποτελεί απόδειξη επάρκεια υδατικών πόρων στο λεκανοπέδιο (βέβαια παραμένει το ερώτημα γιατί χρηματοδοτήθηκε τότε μια μελέτη κόστους 1 εκατ. ευρώ).

Τέλος δεν αποδέχτηκε καν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου ως εν δυνάμει συνομιλητή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back