ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

H χρονιά που πέρασε σε δέκα άρθρα

Εικόνα του άρθρου H χρονιά που πέρασε σε δέκα άρθρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/01/2024, 11:33
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η χρονιά που φεύγει δεν ήταν δα και η καλύτερη, ειδικά από πλευράς φυσικών καταστροφών και απωλειών, στην Ελλάδα. Η λίστα που ακολουθεί, περιλαμβάνει τα δέκα πιο διαβασμένα άρθρα στον Τύπο Ιωαννίνων typos-i.gr, για το 2023.

Από τα περιουσιακά στοιχεία του περιφερειάρχη, μέχρι πανεπιστημιακές καταγγελίες για καθηγητική αυθαιρεσία και από τον κίνδυνο πλημμύρας στα Γιάννενα, μέχρι την ονομασία της πόλης.

Ιδού:


Ένας μισθός περιφερειάρχη, ένα μεγάλο δάνειο και 7000 ευρώ από ακίνητα

Η περιουσιακή κατάσταση του… δια βίου περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκου Καχριμάνη, είναι το πιο διαβασμένο άρθρο του Τύπου Ιωαννίνων για το 2023. Η δημοσίευση των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, είναι πάντα χρήσιμη και διαφωτιστική.


Ιωάννινα: το «μυστήριο» της ονομασίας

Πώς πήραν το όνομά τους, τα Ιωάννινα ή Γιάννενα ή Γιάννινα; Η απάντηση δεν περιορίζεται σε μια και μόνη εκδοχή και πάντα, το ερώτημα της ονομασίας της πόλης είναι ένα ενδιαφέρον θέμα.


Ανοιχτή συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου στα Γιάννενα

Τι μπορεί να είναι πιο δημοφιλές από μια συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου; Μα, μια συναυλία του Θανάση, με ελεύθερη είσοδο. Ο καλλιτέχνης ήρθε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες στην περιοχή, ως προσκεκλημένος της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.), η οποία εκείνη την περίοδο διοργάνωσε στην πόλη το 23ο πανελλήνιο συνέδριο περιοχικής αναισθησίας, θεραπείας πόνου και παρηγορικής φροντίδας.


Μέτσοβο: Η μόνη γυναίκα δήμαρχος στην Ήπειρο

Μια από τις πλέον διαβασμένες ειδήσεις της χρονιάς που φεύγει, είναι η εκλογή της Μαρίας-Χριστίνας Αβέρωφ, στον Δήμο Μετσόβου. Η κα Αβέρωφ είναι η μόνη γυναίκα δήμαρχος στην Ήπειρο.


Αναστάτωση στην πλατεία Μαβίλη

Τον περασμένο Μάιο γίνεται μια πρώτη απόπειρα να συμμαζευτούν κάπως τα τραπεζοκαθίσματα, που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο στα Γιάννενα, με «εκστρατεία» στην πλατεία Μαβίλη για να απομακρυνθούν τα διαχωριστικά. Αργότερα, θα επανέλθουν σε διάφορα σημεία της πόλης…


Μικροί σεισμοί αισθητοί στην πόλη των Ιωαννίνων

Ασήμαντες, αλλά και αισθητές δονήσεις καταγράφονται στις 14 του περασμένου Φεβρουαρίου. Έχουν επίκεντρο μέσα στα Γιάννενα, στην Παμβώτιδα.


Διαγραφές φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αντιδράσεις από την Πανσπουδαστική

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Πανσπουδαστική καταγγέλλει ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα ξεκινήσει να εφαρμόζει το νόμο για διαγραφές φοιτητών που ξεπερνούν το χρόνο φοίτησης. Επίσης, συσχετίζει τις διαγραφές με την παράκαμψη του άρθρου 16, ως δημιουργία «πελατείας για ιδιωτικά πανεπιστήμια».


Καταγγελία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Απολύθηκε γιατί δεν επέστρεψε χρήματα»

Το Πανελλαδικό Σωματείο στην Έρευνα και την Τεχνολογία καταγγέλλει ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατήγγειλε συγκεκριμένα καθηγητή του ΒΕΤ ότι απέλυσε υποψήφια διδάκτορα γιατί δεν του επέστρεψε χρήματα από τη σύμβαση με την οποία εργαζόταν στο εργαστήριο. Το περιστατικό, δυστυχώς, δεν ήταν το πρώτο στο ίδρυμα.


Ο «Γορ γορ» γίνεται δήμαρχος Ιωαννίνων

Ένα ρετρό κείμενο, ενόψει των δημοτικών εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου, είναι στα 10 πιο διαβασμένα κείμενα του Τύπου Ιωαννίνων. Ο Γρηγόρης Σακκάς υπήρξε ένας από τους πιο… γλαφυρούς δημάρχους της πόλης και υπηρέτησε για δύο θητείες.


EL05APSFR009: Ο «δυνητικός κίνδυνος» πλημμύρας στα Γιάννενα

Οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, ανέδειξαν πόσο ανέτοιμη και απροστάτευτη είναι η Ελλάδα, απέναντι στα «νέου τύπου φυσικά φαινόμενα». Και όμως, η μελετητική τουλάχιστον προειδοποίηση υπάρχει, ασχέτως αν οι ελληνικές αρχές, αυτοδιοικητικές και κυβερνητικές, βρίσκονται συνήθως κάτω των περιστάσεων. Η μελέτη και το εργαλείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον κίνδυνο πλημμύρας, συνιστούν μια δυνατότητα εκτίμησης κινδύνου, αλλά και πρόληψης των καταστροφών. Το Flood Risk αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της οδηγίας της ΕΕ για την εκτίμηση και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας, με μηχανισμούς διαχείρισης κινδύνου. Περιλαμβάνει και την Ήπειρο.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back