ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας μισθός περιφερειάρχη, ένα μεγάλο δάνειο και 7000 ευρώ από ακίνητα

Εικόνα του άρθρου Ένας μισθός περιφερειάρχη, ένα μεγάλο δάνειο και 7000 ευρώ από ακίνητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2023, 21:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πόθεν έσχες του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής, δεν έχει ιδιαίτερες μεταβολές σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Καχριμάνης και η σύζυγός του ακολουθούν μια… παραδοσιακή οικονομική διαχείριση του νοικοκυριού τους: χωρίς επενδύσεις σε μετοχές (με εξαίρεση κάποιες συνεταιριστικές μερίδες στην Τράπεζα Ηπείρου) ή σε ομόλογα.

Το εισόδημα του κ. Καχριμάνη ανέρχεται σε 46.136 ευρώ – που αφορά προφανώς τη μισθοδοσία του ως περιφερειάρχης. Η σύζυγός του δηλώνει έσοδα 7.410 ευρώ από ακίνητα.

Και οι δυο τους διαθέτουν συνολικά 16 λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες –είτε με συνδικαιούχους είτε εταιρικούς λογαριασμούς, δεδομένου ότι καταγράφεται η συμμετοχή σε τρεις τουριστικές επιχειρήσεις. Από τις τρεις επιχειρήσεις, η μία βρίσκεται σε αδράνεια εν αναμονή «ένταξης σε αναπτυξιακό ή επενδυτικό πρόγραμμα για μετατροπή σε ακινήτου σε παραδοσιακό ξενώνα» όπως σημειώνεται στο πόθεν έσχες.

Κατά τα άλλα, ο περιφερειάρχης και η σύζυγός του κατέχουν έντεκα ακίνητα σε Γιάννενα, Μέτσοβο και Πρέβεζα που αγοράστηκαν παλιότερα ή που αποτελούν γονικές παροχές-δωρεά.

Κάθε… συνηθισμένη ελληνική οικογένεια έχει όμως και το δάνειό της. Στο πόθεν έσχες σημειώνονται δάνεια συνολικού ύψους 545.000 ευρώ από το 2004 και το 2007. Το υπόλοιπο των οφειλών ανέρχεται σε 319.000 ευρώ.

Όσο για τις καταθέσεις, αυτές φτάνουν σε 78.000 ευρώ.

Ο κ. Καχριμάνης και η σύζυγός του έχουν τρία παιδιά τα οποία είναι ενήλικα. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του μεγάλου γιου του κ. Καχριμάνη βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής πέρσι τον Σεπτέμβριο, όταν διαπιστώθηκε η συμμετοχή του σε ένα ιδιωτικό σχήμα για φωτοβολταϊκό πάρκο στη Θεσπρωτία. Τότε ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι «ο γιος μου ψάχνει να βγάλει το μεροκάματο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back