Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Υποσχέσεις για τις αθλητικές υποδομές

Εικόνα του άρθρου Υποσχέσεις για τις αθλητικές υποδομές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2020, 15:25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε το παρών στην πίτα του ΠΕΑΚΙ, Κυριακή απόγευμα στο ξενοδοχείο Epirus Palace.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αυγενάκης είχε συνάντηση πριν την εκδήλωση με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ Παντελή Κολόκα.

Επιγραμματικά, σχετικά με το νέο κλειστό, ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι  το κόστος κατασκευής θα ήταν 9 εκατ. ευρώ (αρχικά, είχε αναφέρει κόστος 15 εκατ. ευρώ) και πρόσθεσε ότι «κατόπιν είδαμε πως υπάρχουν τα δυο Κλειστά στο Ελληνικό και ζητήσαμε ότι εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος, διότι μας είχαν πει μετά τις εκλογές θα γίνουν όλα, να έρθει ένα από τα δυο».

Είπε επίσης ότι «εάν βγαίνει οικονομικά θα πάρουμε ένα από τα δυο, αλλιώς η ίδια η μελέτη που έχουμε έτοιμη, και έχουμε συνεργαστεί και με τον δήμαρχο κ. Ελισάφ, για τον χώρο στα Καρδαμίτσια, για να μπορέσει να μπει εκεί το κλειστό».

Νωρίτερα, ο κ. Αυγενάκης είχε δηλώσει «βέβαιος» ότι «θα βρεθεί ο τρόπος, τα χρήματα και ο εξοπλισμός», λέγοντας ότι «μου είναι αδιανόητο να αρνηθώ αίτημα που μου έρχεται από τον Αλέκο Καχριμάνη».  Είπε ακόμα ότι «η πρότασή σας είναι απολύτως ορθή και θα υποστηριχθεί σε μέγιστο βαθμό και είμαι βέβαιος πως θα την καταφέρουμε».

Μια άλλη εξέλιξη που την «ακούει θετικά» το υπουργείο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, είναι η πρόταση της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ να μετατραπούν οι παλιές αποθήκες της Αγροτικής στα Σεισμόπληκτα, σε προπονητήριο αθλημάτων σάλας (μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ).  

Σύμφωνα με τον κ. Κολόκα, «το κτίριο είναι σε κατάσταση που επιτρέπει την ανακατασκευή του και μπορεί να μετατραπεί σε ένα εξαιρετικό προπονητήριο, με τη δημιουργία δύο γηπέδων μπάσκετ, το ένα ταυτόχρονα και χάντμπολ, ένα γήπεδο βόλεϊ, τραπέζια του πινγκ-πονγκ και ελεύθερους χώρους για γραφεία, κυλικείο κ.λπ.».

Ο κ. Κολόκας έκανε έναν απολογισμό της δράσης της νέας διοίκησης, με παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις ευθύνης του. Σκοπός της διοίκησης, σύμφωνα με τον κ. Κολόκα, είναι «να καταστήσει τα Γιάννενα κέντρο πρότυπης αθλητικής δραστηριότητας, αλλά και να αναδείξει τον αθλητισμό ως υπεραξία όχι μόνον κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής διάστασης, αλλά και οικονομικής σε έναν τόπο όπως ο νομός Ιωαννίνων, ο οποίος προσφέρεται για πολλά είδη αθλητικού τουρισμού».

Μερικές από τις παρεμβάσεις είναι η αντικατάσταση υαλοπινάκων στην αίθουσα στίβου των «Ζωσιμάδων», η αντικατάσταση του περιμετρικού ηλεκτροφωτισμού στο Πανηπειρωτικό, η αναβάθμιση χώρων στη Λιμνοπούλα κ.α.

«Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία σύναψης συμφωνίας με ηλεκτρικό πάροχο όπου θα μας δώσει εκτιμώμενη εξοικονόμιση ηλεκτρικής ενέργειας άνω του 30% ετησίως» τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Κολόκας.

Τέλος, έκανε γνωστό πως η διοίκηση προχωρά, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., τη διαδικασία για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε έκταση 10 στρ. που παραχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών. Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. Στόχος είναι να μειωθεί σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα, με τη διαδικασία «Net metering» και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το ΠΕΑΚΙ τίμησε επίσης τρεις δρομείς των Ιωαννίνων που έτρεξαν και τερμάτισαν το Σπάρταθλον την τελευταία διετία, τους Δημήτρη Χρόνη, Βασίλη Αναγνωστόπουλο και Δημήτρη Καννή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back