ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Συνωστισμός» και ένταση για το κλειστό της Λιμνοπούλας

Εικόνα του άρθρου «Συνωστισμός» και ένταση για το κλειστό της Λιμνοπούλας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2023, 18:20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πριν από λίγες μέρες, το κλειστό της Λιμνοπούλας φιλοξένησε αγώνες ξιφασκίας.

Φαίνεται όμως ότι τις ίδιες μέρες, είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση του ΣΚΑ Ιωαννίνων, γεγονός που δεν επέφερε συνύπαρξη, αλλά αντίθεση.

Ο σύλλογος με ανακοίνωσή του (που δεν στάλθηκε σε όλα τα ΜΜΕ), αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ επέδειξε «ανεπίτρεπτη συμπεριφορά», γιατί ενώ ο σύλλογος είχε άδεια για το κλειστό, για τις 18 Ιουνίου, «βρέθηκε να συνυπάρχει κάτω από αδιευκρίνιστους λόγους την ίδια ημερομηνία με το πρωτάθλημα της ξιφασκίας, το οποίο ήταν να πραγματοποιηθεί  στις 24-25 Ιουνίου».

Ο ΣΚΑ καταγγέλλει ότι «το Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ με τη συμπεριφορά του ακυρώνει όλα αυτά τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, τους γονείς τους και τους προπονητές. Κατόπιν όλων αυτών των γεγονότων θεωρούμε ότι στην πόλη μας γίνεται διαχωρισμός των συλλόγων και των αθλημάτων με αδιευκρίνιστα κριτήρια. Αποδεικνύεται ότι κάποιοι χρήζουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης από κάποιους άλλους.Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη μας είναι ελάχιστες και δυστυχώς δεν υπάρχει η κατανόηση μεταξύ των συλλόγων και της διοίκησης των εγκαταστάσεων».

Η διοίκηση του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων απάντησε, επιστρέφοντας τις κατηγορίες, καθώς αναφέρει ότι καταρχάς, οι αγώνες ξιφασκίας μεταφέρθηκαν μια βδομάδα πριν λόγω εκλογών και δεύτερον, ότι υπήρξε προφορική συμφωνία μεταξύ ΠΕΑΚΙ, ΣΚΑ Ιωαννίνων και ΠΑΣ Γιάννινα που διοργάνωνε τους πανελλήνιους αγώνες, για «συνύπαρξη» και διενέργεια της εκδήλωσης μετά την ολοκλήρωση των αγώνων.  

Το ΠΕΑΚΙ αναφέρει ότι παρά τη συμφωνία που αναφέρει, μέλη του προεδρείου του Σ.Κ.Α.Ι., «από νωρίς το μεσημέρι απαιτούσαν να αδειάσει το Κλειστό Γυμναστήριο, έχοντας διαφωνία με μέλη του Τμήματος Ξιφασκίας του ΠΑΣ, για την ώρα που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει τους αγώνες και να είχαν αποχωρήσει από το γυμναστήριο».

Προφανώς, υπήρξε κάποια ασυνεννοησία, από την οποία προέκυψε και η ένταση. Το θέμα της φιλοξενίας συλλόγων και της κατανομής χρήσης, ωρών κ.λπ. στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ είναι υπαρκτό και διαχρονικό στα Γιάννενα.

Το ΠΕΑΚ Ιωαννίνων σημειώνει ότι το κλειστό είχε παραχωρηθεί δωρεάν στον ΣΚΑ Ιωαννίνων. Με βάση αυτό το στοιχείο, η ΕΔ αρνείται τις κατηγορίες περί ευνοϊκής μεταχείρισης συλλόγων.

Η ΕΔ του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων αφήνει υπόνοιες ότι υπάρχει «πολιτικός δάκτυλος» πίσω από την ανακοίνωση του ΣΚΑ Ιωαννίνων, πολιτικοποιώντας η ίδια, με αυτό τον τρόπο, το θέμα που έχει προκύψει.

Τέλος, η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ κάνει και μια «ασαφή στοχοποίηση», λέγοντας τα εξής: «Επιφυλασσόμαστε δε για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη λάσπη και τις συκοφαντίες που δέχεται, συντονισμένα, η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, το τελευταίο χρονικό διάστημα και προκειμένου να διαφυλάξουμε την τιμή και την υπόληψή μας, έναντι ημών και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Δυστυχώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν αλλιώς ή απλά δεν θέλουν να καταλάβουν»  αναφέρει, σε ένα εξόδιο που δεν προσθέτει κάτι στην υπόθεση…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back