Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με προκάτ λύση για κλειστό;

Εικόνα του άρθρου Με προκάτ λύση για κλειστό;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2019, 14:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη λύση (κυριολεκτικά) του προκάτ γηπέδου στο Ελληνικό, στο παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας και τη μεταφορά του στα Γιάννενα, εξετάζει η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα είπε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Το σχέδιο, όπως το παρουσίασε ο κ. Καχριμάνης, είναι,αντί  για την κατασκευή ενός νέου κλειστού γηπέδου μπάσκετ, να λυθεί το γήπεδο του Ελληνικού (παλιά έδρα του Πανιωνίου και αρχικά, γήπεδο ξιφασκίας) και να μεταφερθεί στα Γιάννενα.

Όπως τόνισε, ίσως και να μην τοποθετηθεί στο χώρο του Βοτανικού, αλλά κάπου αλλού (ανέφερε τα Καρδαμίτσια).

Το αίτημα για νέο κλειστό, με μεγαλύτερη χωρητικότητα, έχει προκύψει εδώ και καιρό, συνεπικουρούμενο από την άνοδο των γιαννιώτικων ομάδων στις κατηγορίες του μπάσκετ. Η χωρητικότητα δεν είναι ικανοποιητική και ήδη, έχει συζητηθεί το νέο κλειστό.

Βέβαια, η ανακοίνωση του κ. Καχριμάνη ανατρέπει τα ήδη ανακοινωμένα, από τον περασμένο Ιούνιο, για το κλειστό στον Βοτανικό, 2.500 θέσεων και κόστους 4,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Καχριμάνης ουσιαστικά ανέτρεψε το συγκεκριμένο σχεδιασμό, λέγοντας ότι η εκτίμηση της Περιφέρειας  του συνολικού κόστους μελέτης-κατασκευής είναι 15 εκατ. ευρώ.  «Η προμέτρηση μαζί με ΦΠΑ δείχνει ένα κόστος περίπου 15 εκατ. Ευρώ, με έκπτωση άντε να φτάσουμε 7-8 εκατ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Καχριμάνης εκτίμησε ότι το κόστος συνολικά, για το προκάτ θα είναι περίπου το μισό κόστος από τα 5 εκατ. ευρώ του ΠΔΕ, που υπάρχουν για το έργο αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα, είπε ότι ήδη έχει συζητήσει με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και τον υπεύθυνο της εταιρίας «Λάμδα», προκειμένου να προχωρήσει η μεταφορά.

Το γήπεδο έχει φέρουσα χωρητικότητα 13.500 θέσεων για αγώνες μπάσκετ, αλλά θα χρειαστεί νέο παρκέ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back