Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολιτικό «ντέρμπι» με τα γήπεδα

Εικόνα του άρθρου Πολιτικό «ντέρμπι» με τα γήπεδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2018, 18:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντί να λύσει προβλήματα η χρήση του νέου κλειστού γυμναστηρίου, έχει προκαλέσει περισσότερα, κυρίως όμως γιατί αναβιώνουν παλιές κόντρες στο χώρο του τοπικού αθλητισμού, με πολιτικό υπόβαθρο. Μια από αυτές εκτυλίχθηκε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, όταν η παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» δια του Μάκη Χατζηεφραιμίδη, κατέθεσε ερώτηση με αφορμή τα παράπονα του «Σπάρτακου». Την… πάσα πήρε ο για χρόνια υπεύθυνος της Λιμνοπούλας και του ΠΕΑΚΙ, σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Καραμπίνας, που επιτέθηκε στη σημερινή διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. 

Η αιτιολογία ήταν ότι εφόσον το μπάσκετ μεταφέρθηκε στο νέο κλειστό, περίσσεψαν ώρες προπόνησης που, σύμφωνα με τον κ. Καραμπίνα, δεν δίνονται στα σωματεία βόλεϊ και χάντμπολ. Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης υποσχέθηκε λύση, ωστόσοο κ. Καραμπίνας μίλησε για… πολιτική δίωξη του χάντμπολ στο πρόσωπό του. Ο κ. Καραμπίνας είναι γυμναστής, προπονητής χάντμπολ στον ΑΟΙ.

Σήμερα, το ΠΕΑΚΙ απάντησε, χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Καραμπίνα ή κάποιου σωματείου, λέγοντας όμως ότι από την «αποχώρηση» του μπάσκετ, υπάρχουν πλέον πέντε ώρες προπόνησης ελεύθερες. «Οι ώρες που απελευθερώθηκαν από τα   σωματεία του μπάσκετ είναι 5 και στόχος της Ε.Δ. είναι οι καλύτερες συνθήκες άθλησης και η ορθή χρήση και λειτουργία της εγκατάστασης σε συνδυασμό με το σεβασμό στους εργαζόμενους στο χώρο. Η διάθεση των ωρών έγινε με αντικειμενικό σύστημα και σε συνεννόηση με τα σωματεία, όπως γίνεται από το 2015» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι έχει γίνει όμως; Καταρχάς, δεν έχει πάει όλο το μπάσκετ στο νέο κλειστό, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχει ακόμα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά, καθώς αύριο υπογράφει και ο Δήμος την προγραμματική σύμβαση. Η ομάδα που παραμένει στο κλειστό της Λιμνοπούλας είναι το τμήμα μπάσκετ του Σπάρτακου, του συλλόγου δηλαδή που ξεκίνησε τις αντιδράσεις, διεκδικώντας με ανακοίνωσή του όλο το νέο κλειστό για λογαριασμό του. 

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις του κ. Καραμπίνα, ότι δηλαδή βρίσκονται ώρες για αγώνες του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, για παράδειγμα, το Εργασιακό κάνει έναν αγώνα στις 15 μέρες. Πρακτικά, το πρόβλημα έχουν ο Σπάρτακος, καθώς το ΠΕΑΚΙ αποφάσισε να μην τηρήσει την παλιά συμφωνία για αποκλειστική χρήση της αίθουσας δίπλα στο κλειστό της Λιμνοπούλας και ο ΑΟΙ, λόγω του κ. Καραμπίνα.

Το ΠΕΑΚΙ πετάει το γάντι στη συγκεκριμένη «συμμαχία», λέγοντας ότι «αν ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, δημοσίως δηλώσουν ότι θα πάψουν να ζητάνε συνδρομές και μηνιαίες καταβολές από γονείς για την άθληση των παιδιών τους, θα εξετάσει άμεσα την παραχώρηση εγκαταστάσεων με μηδενικό αντίτιμο και κάλυψη των λειτουργικών εξόδων θέρμανσης, ρεύματος κ.λπ. από το ΠΕΑΚΙ». Συμπληρώνει επίσης ότι δεν αποκλείει κανένα σωματείο ή άθλημα και ότι "το κλειστό γυμναστήριο την τελευταία τριετία έχει αναβαθμιστεί και θα αναβαθμιστεί και άλλο. Έχει γίνει σαφές και έχει διαμηνυθεί αυστηρά πως το κλειστό γυμναστήριο και οι υποδομές του δεν είναι δυνατόν να παραχωρούνται σε σωματεία που κάνουν προπόνηση με 3 και 5 αθλητές"

Περισσότερα αναμένονται με την υπογραφή της προγραμματικής και από τον Δήμο, που πλέον θα «ανοίξει» και επίσημα το νέο κλειστό, στο οποίο γίνονται κάποιοι αγώνες, καθώς έχει πλέον άδεια, αλλά δεν έχει ακόμα… διοίκηση (οπότε είναι άγνωστο πώς ορίζονται οι αγώνες).




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back