ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Χρηματοδοτήστε τις μελέτες για το τρένο»

Εικόνα του άρθρου «Χρηματοδοτήστε τις μελέτες για το τρένο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2022, 15:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρόταση για έκδοση ψηφίσματος για τη σιδηροδρομική γραμμή «Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα» κατέθεσε η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι.

Αφορμή για αυτή την πρόταση αποτέλεσε το πρόσφατο έγγραφο του ΟΣΕ, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικό ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο από τον Μηχανισμό CEF 2014-2020 εξασφαλίστηκε το 50% της συνολικής χρηματοδότησης των 15,5 εκατ. ευρώ για τις μελέτες της εν λόγω σιδηροδρομικής γραμμής. Ωστόσο, η προκήρυξη των μελετών δεν προχωρά γιατί δεν έχει εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το απαιτούμενο, υπόλοιπο ποσό των 7,7 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε: Ιστορίες για τρένα...

«Για να γίνει η δημοπράτηση των μελετών και να προχωρήσει το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεση της Ηπείρου απαιτούνται πρωτοβουλίες για την εξεύρεση των υπολοίπων 7,5 εκ. (50% του συνολικού κόστους των 15 εκ.), ώστε με ορίζοντα το 2024 να ωριμάσει το έργο και προοπτική να κατασκευαστεί μέχρι το 2030» αναφέρει το «Κοινό Ηπειρωτών».

Γι’ αυτό και στο προτεινόμενο ψήφισμα ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου να καλέσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη χρηματοδότηση των μελετών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back