Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 1-08-2022, 23:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tην έκδοση ενός ψηφίσματος για την ολοκλήρωση των μελετών «Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα» ζήτησε εκ νέου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας.

Η απάντηση της περιφερειακής αρχής Ηπείρου δεν ήταν θετική. Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης παρέπεμψε στην προσωπική επαφή που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, ο οποίος του είπε ότι «είναι θετικός και θα κοιτάξει να το λύσει». Αυτή ήταν η απάντηση κι εκεί έμεινε το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΣΕ έχει εξασφαλίσει το 50% της συνολικής χρηματοδότησης των 15,5 εκατ. ευρώ από τον Μηχανισμό CEF «Συνδέοντας την Ευρώπη». Οι μελέτες όμως δεν μπορεί να προκηρυχθούν αν δεν εξασφαλιστεί το υπόλοιπο 50%. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει απαντήσει, σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου, ότι το συγκεκριμένο έργο δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση που υποβλήθηκε από το αρμόδιο για τη χρηματοδότηση υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για έργα που θα ενταχθούν στο ΠΔΕ 2022.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα