Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα κάλαντα των 3.200 ευρώ στον πρόεδρο της Βουλής

Εικόνα του άρθρου Τα κάλαντα των 3.200 ευρώ στον πρόεδρο της Βουλής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2022, 11:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις της δημοτικής αρχής, είναι σε φάση περιστολής εξόδων, ώστε να αντιπαρέλθει μια σειρά προβλήματα όπως η ζημιογόνα –ιδιαίτερα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις- περίοδος της διετούς καραντίνας, αλλά και η χαίνουσα ακρίβεια (ρεύμα κ.λπ.).

Έτσι, δικαιολογεί η διοίκησή του τις περικοπές σε προσωπικό (όχι το μόνιμο), αλλά και σε ώρες προβών για τα μουσικά σύνολα, παράγοντες που έχουν επιφέρει ένταση στο ΠΚΔΙ. Η πρόεδρός του, αντιδήμαρχος Ελένη Ακονίδου, το Πνευματικό Κέντρο είναι «κοινωφελής, αλλά είναι και επιχείρηση».

Σε όλα τα παραπάνω, φαίνεται ότι υπάρχει μια εξαίρεση: το ΠΚΔΙ θα δαπανήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (ειδικά στις συνθήκες που ο ίδιος ο φορέας περιγράφει) των 3.200 ευρώ, για να πάει το τμήμα Παραδοσιακών Χορών στην Αθήνα και να πει τα κάλαντα στον πρόεδρό της, βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ, Κώστα Τασούλα. Η απόφαση επί των παρόντων μελών, ήταν ομόφωνη.

Το τμήμα Παραδοσιακών Χορών έχει σημαντική ιστορία και διατηρεί, όπως φαίνεται, μια αυτονομία στο πλαίσιο του ΠΚΔΙ. Χοροδιδάσκαλος είναι Ηλίας Γκαρτζονίκας, περιφερειακός σύμβουλος με τον Αλέκο Καχριμάνη. (UPD: όπως ο ίδιος ενημερώνει, δεν είναι πια καλλιτεχνικός διευθυντής στο τμήμα, από το 2015, αντίθετα με ό,τι αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΠΚΔΙ).

Φυσικά, τα κάλαντα σε θεσμικά πρόσωπα είναι πάντα μια… όχι απλά μια εορταστική διαδικασία, αλλά επέχουν και πολιτικού περιεχομένου, καθώς και μια θέση στα δελτία ειδήσεων των εορταστικών ημερών.

Ενδεχομένως ωστόσο, θα μπορούσε να πει τα κάλαντα στον πρόεδρο της Βουλής κάποια από τις μπάντες του Δήμου, τώρα που έχουν και λιγότερους μουσικούς…

ΣΧΟΛΙΑ
Δημήτρης Σιωρος
Βεβαίως δεν είδαμε κάτι ανάλογο για τον Ηπειρώτη Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αλλά, εδώ φαίνεται παίζουν ρόλο και οι ιδεολογικές συγγένειες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3