Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ελισάφ-Ακονίδου: Στήριξη στα δύσκολα

Εικόνα του άρθρου Ελισάφ-Ακονίδου: Στήριξη στα δύσκολα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2022, 00:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Ελένη Ακονίδου, ελέγχεται τις τελευταίες μέρες για τον τρόπο με τον οποίο καταρτίζονται οι προκηρύξεις πρόσληψης των συμβασιούχων στις σχολές μαθητείας του ΠΚΔΙ.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ πολιτικά τη στηρίζει πλήρως και δημόσια.

Και οι δύο, μοιράζονται το πολιτικό κόστος των επιλογών τους, οι οποίες διαιωνίζουν το πρόβλημα του ΠΚΔΙ.

Η κα Ακονίδου είναι πιεσμένη, εξ ου και η κοινή συνέντευξη Τύπου με δύο βασικά στελέχη των ορχηστρών του ΠΚΔΙ, προκειμένου να δείξει ότι έχει τη στήριξη του διευθυντικού προσωπικού. 

Την έχει. Άλλωστε αυτά τα στελέχη προσπαθούν τις τελευταίες μέρες να «μαζέψουν» κάποιες ατυχείς τοποθετήσεις της και τη γενική ένταση με τους εργαζόμενους-ες. 

Βέβαια, η πρόεδρος του ΠΚΔΙ άφησε κάπως ακάλυπτα τα ίδια στελέχη όταν, απαντώντας για παράπονα που έγιναν ειδικά πέρυσι, για την επαρκή θέρμανση στη σχολή χορού, είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι «δεν το γνωρίζω αυτό, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου και μιλάω με πλήρη ειλικρίνεια». Προφανώς, δεν της μεταφέρθηκε κάτι σχετικό.

Ο κ. Ελισάφ από την άλλη, εκτός από την κάλυψη στην κα Ακονίδου, έκανε αυτό που κάνει συνήθως, όταν είναι και αυτός πιεσμένος: μίλησε για «μειοψηφίες», για «συντεχνίες» και απάντησε, αλλά για πράγματα που δεν αμφισβητήθηκαν: είπε για παράδειγμα ότι δεν αμφισβητείται η ποιότητα του έργου των δομών του ΠΚΔΙ.

Όντως, δεν αμφισβητείται. Η κριτική γίνεται για διοικητικά ζητήματα, τα οποία ταλαιπωρούν το ΠΚΔΙ όχι μόνο φέτος ή πέρυσι, αλλά εδώ και χρόνια. Και σε αυτά η δημοτική αρχή δεν απαντάει επαρκώς. Απλά, καλύπτει πολιτικά τα στελέχη της.

Φέτος, είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, καθώς το ΠΚΔΙ θα πρέπει (και αυτό) να κάνει «οικονομία κλίμακας». Θα πρέπει όμως να αποφασίσει αν θέλει να αυξήσει τον κόσμο στα τμήματά του, μετά την πανδημία ή να αυξήσει τα δίδακτρα. Επίσης, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να ακολουθεί την τακτική των δωρεάν εκδηλώσεων ή θα επιλέξει μια πιο «επιμερισμένη» τακτική, ανάλογα με την παραγωγή, το κόστος και τις απαιτήσεις. Ο κ. Ελισάφ άλλωστε γνωρίζει από τη θητεία του στο ΠΚΔΙ ότι το κόστος του «δωρεάν» πρέπει να εξασφαλιστεί, με κάποιους τρόπους.

Αλλιώς, η διαχρονικότητα των προβλημάτων του ΠΚΔΙ, το οποίο φόρτωσαν πολύ με διάφορες αστοχίες οι δημοτικές αρχές, δεν θα διακοπεί…

  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back