Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα «ευχαριστώ» του περιφερειάρχη για τη Γέφυρα Πλάκας

Εικόνα του άρθρου Τα «ευχαριστώ» του περιφερειάρχη για τη Γέφυρα Πλάκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2018, 17:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tις ευχές του για «καλή συνέχεια» στο έργο της αποκατάστασης της Γέφυρας Πλάκας, η διαχείριση του οποίου έχει περάσει πια στα χέρια του υπουργείου Υποδομών, απευθύνει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε μία μέρα μετά την εκδήλωση υπογραφής σύμβασης μεταξύ υπουργείου και αναδόχου στην Πλάκα, Ο κ. Καχριμάνης παραβρέθηκε χτες στην Πλάκα για λίγη ώρα μόνο και πριν ξεκινήσει η εκδήλωση παρουσία τριών υπουργών και μίας πρώην υπουργού.

Στη γραπτή του δήλωσή, ο περιφερειάρχης εκφράζει την ευχή να αναστηλωθεί η Γέφυρα Πλάκας εντός του προβλεπόμενου χρόνου όπως και να αποτελέσει διπλό σημείο αναφοράς «και για το ιστορικό παρελθόν της αλλά και ως σύγχρονο κατασκευαστικό επίτευγμα».

Παράλληλα (και με την ιδιότητα του προέδρου της επιτροπής παρακολούθησης του έργου) ευχαριστεί όλους όσους τα δύο προηγούμενα χρόνια εργάστηκαν για να τεθούν οι βάσεις αποκατάστασης της ιστορικής γέφυρας. Μία φάση πρόδρομων εργασιών που αφορούσε κυρίως τη στερέωση των βάθρων, και για την εκτέλεση της οποίας υπεύθυνη ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου. Ο κ. Καχριμάνης υπογραμμίζει δε με νόημα ότι «η Περιφέρεια Ηπείρου απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι μπορεί και συνεργάζεται άψογα και αποδοτικά με όλους τους φορείς, μπορεί και δίνει πρακτικές λύσεις όπου και όταν απαιτούνται, εκπληρώνει σε απόλυτο βαθμό τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει».

Έτσι λοιπόν, ευχαριστεί:

-Το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή «που όλα αυτά τα χρόνια ενέκριναν τις σημαντικού ύψους δαπάνες των πρόδρομων εργασιών, χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η τελική φάση του έργου»

-Τον επιχειρηματία Ν. Λούλη, «ο οποίος τελικά ήταν ο μόνος ιδιώτης -από όσους αρχικά είχαν προθυμοποιηθεί- που συνέδραμε οικονομικά για την εκπόνηση βασικών μελετών»

-Την εταιρεία ΤΕΡΝΑ που »με μέσα και προσωπικό ανέλαβε άνευ οικονομικού ανταλλάγματος την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών στερέωσης των βάθρων»

-Το ΤΕΕ Ηπείρου και προσωπικά τον πρώην πρόεδρο Χρίστο Παπαβρανούση για την αμέριστη επιστημονική συμβολή του, όπως επίσης και τη σημερινή διοίκησή του για τη συνέχιση του έργου.

-Τον Γιώργο Σμύρη, επίκουρο καθηγητή και συντονιστή του έργου «που με τη συνεχή παρουσία του στην περιοχή της Πλάκας έδωσε ουσιαστικές λύσεις σε όλα τα ζητήματα που είχαν προκύψει»

-Τον τοπικό εργολήπτη κ. Κ. Πλιακοπάνο «που ανέλαβε και υλοποίησε με ευθύνη, ταχύτητα και σεβασμό στο περιβάλλον όλες τις εργασίες που απαιτήθηκαν»

-Το εργατικό και τεχνικό προσωπικό που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για την ολοκλήρωση των εργασιών που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας η Περιφέρεια Ηπείρου.

-Τον καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκο για την άριστη συνεργασία και τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων.

-Τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για το ενδιαφέρον και τη συνδρομή τους σε όποια εργασία απαιτήθηκε

-Τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης του έργου  που έφεραν σε πέρας το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο του: Αμαλία Ανδρουλιδάκη, Βασίλη Κασκάνη, Ανδρ. Μιλτιάδου, Ιωάννη Γκόλια, Δημήτρη Κουνάβο, Χρίστο Παπαβρανούση, Γιώργο Σμύρη, Αλέξανδρο Λάμπρου, Γιάννη Σεντελέ και Χαρ. Στάμου.

Τέλος, ο κ. Καχριμάνης ευχαριστεί την πρώην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου «για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε στο διάστημα της θητείας της, κατά το οποίο λήφθηκαν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back