ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κλειστό ξιφασκίας: Θα έρθει, αλλά πού όμως;

Εικόνα του άρθρου Κλειστό ξιφασκίας: Θα έρθει, αλλά πού όμως;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2021, 23:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια ξαφνική, σχεδόν… ινκόγκνιτο επίσκεψη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε στα Ιωάννινα και συνάντησε, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Θέμα της συζήτησης (και της σχετικής ανακοίνωσης) ήταν η μεταφορά του κλειστού ξιφασκίας στα Ιωάννινα, η οποία την τελευταία εβδομάδα πηγαίνει με γρήγορους ρυθμούς, μετά από σχεδόν δύο χρόνια προφορικών υποσχέσεων και έλλειψης πραγματικών εξελίξεων.

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι «σήμερα ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους τα διαδικαστικά θέματα και άρχισε και τυπικά η αντίστροφή μέτρηση για τη μεταφορά της εγκατάστασης στα Ιωάννινα». Σημειώνεται ότι ο κ. Καχριμάνης, δέκα μέρες πριν είχε δηλώσει ότι «την Παρασκευή το κλειστό λύνεται για να έρθει στα Γιάννενα».

Έσπευσε μάλιστα να υπερθεματίσει, λέγοντας ότι «ότι ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, πολλοί αμφισβήτησαν την θετική κατάληξή του». Ωστόσο, ακόμα και τώρα δεν είναι δεδομένο πού θα τοποθετηθεί στα Ιωάννινα η εγκατάσταση. Αντίθετα, ο κ. Καχριμάνης άφησε ανοιχτή τη χωροθέτηση, λέγοντας ότι το κλειστό θα τοποθετηθεί «σε χώρο που θα επιλεγεί». Η επικρατέστερη θέση είναι το Πανηπειρωτικό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν εκφραστεί και άλλες ιδέες. Έτσι και αλλιώς, δεν υπάρχει κάποιος επίσημος, δημόσιος και συγκεκριμένος προγραμματισμός εγκατάστασης και κυρίως, χρήσης, του κλειστού.

Αναγόρευσε δε το κλειστό σε «έργο που θα μείνει για πάντα»...

Ο κ. Αυγενάκης φρόντισε να κρατήσει το ΠΕΑΚΙ στο πλαίσιο της υπόθεσης, λέγοντας ότι «φυσικά συμμετέχει ενεργά και το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, το οποίο θα διαθέσει προσωπικό του στην υποστήριξη της επίβλεψης του εγχειρήματος» της εγκατάστασης.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα παρέχει κάθε υποστήριξη και βοήθεια για την υλοποίηση του έργου.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Περιφέρεια Ηπείρου παραθέτει ξανά το περιεχόμενο της προγραμματικής ύψους 1.227.600 ευρώ, τα οποία θα διαθέσει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου και το οποίο θα καρπώνεται τους πόρους από τη χρήση της εγκατάστασης. Επίσης, αναφέρει το κάπως... παράταιρο ότι «η επαναλειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης, που μεταφέρεται στα Ιωάννινα, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος της ξιφασκίας και στη γενικότερη αναβάθμιση του αθλητισμού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back