Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (29 Ιουλίου-5 Αυγούστου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (29 Ιουλίου-5 Αυγούστου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2024, 19:24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλούσια είναι η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (29 Ιουλίου-5 Αυγούστου) στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει: 


29 Ιουλίου

Θέατρο: «Σόδες και ασπιρίνες»

Για τη σκηνή ετοιμάζεται η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Σόδες και Ασπιρίνες» του Μιχάλη Κοβανίδη σε σκηνοθεσία (και χορογραφία) Όλγας Ζήση.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Ιουλίου, στις 21:15, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Η υπόθεση: Οι ήρωες, άνθρωποι «της διπλανής πόρτας», έρχονται αντιμέτωποι με τις δικές τους ιστορίες και δημιουργούν πλοκή ανατροπών και γέλιου. Πέντε πρόσωπα θα κάνουν το παν για να δικαιωθούν μέσα από μια σύγκρουση για γέλια και κλάματα. Παίζουν: Μαρία Κατσουλίδη, Φάνης Κοσμάς, Γιάννης Κοτσαρίνης. Λεωνίδας Μικρόπουλος, Νίκος Σφαιρόπουλος. Χορεύει η Χαριτίνη Κούκου.

Εισιτήριο: 10 ευρώ, 7 ευρώ άνω των 65 ετών, πολύτεκνων, φοιτητικό, και 3 ευρώ των ανέργων και ΑμεΑ.

Συναυλία: Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μακάο

Συναυλία κλασικής μουσικής με ορχήστρα 70 ατόμων διοργανώνει το 8ο Φεστιβάλ Δωδώνης τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στις 21:00, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Τη συναυλία θα δώσει η Macao Youth Symphony Orchestra/Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μακάο από την Κίνα. Σολίστ η Jessica Hoi Yan Ching (όμποε). Μαέστρος ο Stephen Lam Lik Hin. Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, έργα των Βέμπερ, Βάγκνερ και Μπετόβεν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χοροθέατρο: «Βασιλιάς Ληρ» στο Μονοδένδρι

Στο πλαίσιο του νέου φεστιβάλ «Vikos Festival» που θα γίνει στο Μονοδένδρι, στο υπαίθριο θέατρο «Άγγελος Κίτσος», στις 29 Ιουλίου, στις 21:00, ανεβαίνει το θεατρικό έργο «Βασιλιάς Ληρ» του William Shakespeare σε χοροθεατρική flamenco εκδοχή. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Σταύρος Λίτινας.

Παίζουν: Σταύρος Λίτινας, Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Φανή Δεμέστιχα, Ναταλία Περιβολάρη, Ιρένε Τζιαρντίνα, Τζέσικα Καϊμπαλή, Μαρία Μανδραγού. Στο τραγούδι η Δανάη Κατσαμένη και στο πιάνο η Αλίνα Αναστασιάδη.

Διάρκεια παράστασης: 1.15’ χωρίς διάλειμμα. Είσοδος ελεύθερη.


30 Ιουλίου

«Ικέτιδες» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Οι «Ικέτιδες» του Αισχύλου από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβαίνουν στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης στις 30 Ιουλίου, στις 21:00, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Δωδώνης.

Σκηνοθετεί η Μαριάννα Κάλμπαρη. Πρωταγωνιστούν: Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Τσορτέκης, Άκης Σακελλαρίου. Κορυφαίες Δαναΐδες, η Λένα Παπαληγούρα και η Λουκία Μιχαλοπούλου.

οι «Ικέτιδες» είναι το πρώτο και το μοναδικό έργο που έχει διασωθεί από την τετραλογία του Αισχύλου «Δαναΐδες». Πρωταγωνιστής είναι ο Χορός των πενήντα Δαναΐδων, που μαζί με τον πατέρα τους Δαναό ζητούν άσυλο στο Άργος- τον τόπο που κάποτε εγκατέλειψε κυνηγημένη από τον «οίστρο» η πρόγονός τους Ιώ- προκειμένου να ξεφύγουν από τους εξαδέλφους τους, τους πενήντα γιους του Αιγύπτου, που απαιτούν να τις παντρευτούν με τη βία.

Η προπώληση εισιτηρίων για τις «Ικέτιδες» μέσω του ticketservices.gr. Εισιτήριο: 15 ευρώ – 5 ευρώ για δημότες Δωδώνης, και δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 12 ετών, για ΑμεΑ και άνεργους δημότες Δωδώνης.

Θέατρο: «Σεσουάρ για δολοφόνους»

Tο «Σεσουάρ για δολοφόνους», η κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν & Μέριλιν Έιμπραμς, έρχεται και στα Γιάννενα, στις 30 Ιουλίου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Η διαδραστική παράσταση προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα: Ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος της Αμαλίας Τσαλίκογλου;

Σκηνοθεσία ο Νικορέστης Χανιωτάκης, ενώ τη διασκευή υπογράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος.

Παίζουν: Ιωάννης Απέργης, Βάσω Γουλιελμάκη, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Αρετή Πασχάλη, Χάρης Χιώτης.

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά με διάλειμμα. Τιμές εισιτηρίων: €20 Γενική είσοδος / €17 Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 / €15 Παιδικό. Κρατήσεις θέσεων: www.more.com.


31 Ιουλίου

Σινεμά: «Δύο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο»

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Εγκλήματα… στο Μουσείο», που βασίζεται σε μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι, συνεχίζεται από τον Δήμο Ιωαννιτών και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 21:00, θα προβληθεί η τελευταία ταινία του αφιερώματος: «Δύο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο» του Γκάι Χάμιλτον με Πίτερ Ουστίνοφ, Τζέιν Μπίρκιν, Τζέιμς Μέισον, Μάγκι Σμιθ.

Το μυστήριο: Ποιος στραγγάλισε τη νεαρή κακομαθημένη σούπερ σταρ του Μπρόντγουεϊ ενώ έκανε ηλιοθεραπεία σ’ ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου; Όλοι οι ύποπτοι έχουν πολύ καλούς λόγους να επιθυμούν το θάνατό της, έχουν όμως και εξίσου ισχυρά άλλοθι.

Είσοδος ελεύθερη.

Θέατρο: «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς»

Η θεατρική παράσταση «Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» του Λέο Τολστόι, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, ανεβαίνει στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 31 Ιουλίου, στις 21:15.

Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Γιώργος Γαλίτης και ο Θανάσης Κουρλαμπάς.

Εισιτήριο: 17 ευρώ, 15 ευρώ το μειωμένο.

«… στη λάσπη θησαυροί» στο Μονοδένδρι Ζαγορίου

Μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τίτλο «Στη λάσπη θησαυροί», σε επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου, ανεβαίνει στις 31 Ιουλίου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο «Άγγελος Κίτσος» στο Μονοδένδρι Ζαγορίου, στο πλαίσιο του Vikos FestiVal.

Η παράσταση είναι θεματολογικά προσαρμοσμένη στο εν λόγω φεστιβάλ. Θα ερμηνεύσει η Αργυρώ Καπαρού, επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Νικολακοπούλου.

Τα κείμενα της Λίνας Νικολακοπούλου θα διαβάσει η ηθοποιός Άννα Ψαρρά. Μουσικοί: Ευαγγελία Μαυρίδου στο πιάνο και στην επιμέλεια ορχήστρας, Βασίλης Ραψανιώτης στο βιολί και Άννα Λάκη στο ακορντεόν. Συμμετέχουν, τραγουδούν: Αμαλία Ασκορδαλάκη - Δανάη Κατσαμένη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


2 Αυγούστου

Θεατρική παράσταση: «Δον Καμίλο» στο Μουσείο Θ. Παπαγιάννης

Τη θεατρική παράσταση «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή ανεβάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκωμάτων Ιωαννίνων την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 20:30, στον αύλειο χώρο του Μουσείου «Θ. Παπαγιάννης», στο Ελληνικό, στο πλαίσιο του 14ου συμποσίου γλυπτικής.

Σκηνοθετεί ο Σωτήρης Αλεξίου.

Παίζουν: Ιωάννα Νάκη, Σοφία Λάζου, Γιώργος Τσόδουλος, Αιμίλιος Γιωτόπουλος, Μαίρη Ασλάνη, Τέττα Ζαΐμη, Κατερίνα Κουτσάφτη, Θεοδόσης Γλέζος, Δημήτρης Βλάχος, Βασιλική Καξήρα, Αθηνά Τσόδουλου, Κική Τζάλλα, Σωτήρης Αλεξίου.

Είσοδος ελεύθερη.


3 Αυγούστου

«Όρνιθες» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη ανεβαίνουν στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, στις 3 Αυγούστου, στις 21:00, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Δωδώνης.

Η υπόθεση: Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, απογοητευμένοι από τις συνθήκες ζωής στην πόλη τους, αναζητούν έναν νέο τόπο όπου θα μπορέσουν να ζήσουν με ηρεμία και χαρά. Η επαφή τους με τον κόσμο των πουλιών θα τους δώσει την ιδέα να ιδρύσουν μια καινούργια πολιτεία στους αιθέρες, μεταξύ γης και ουρανού.

Στον ρόλο του Πεισθέταιρου ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και στον ρόλο του Ευελπίδη ο Γιώργος Χρυσοστόμου. Μαζί τους: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου.

Η προπώληση εισιτηρίων για τις «Όρνιθες» μέσω του ticketservices.gr. Εισιτήριο: 15 ευρώ – 5 ευρώ για δημότες Δωδώνης, και δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 12 ετών, για ΑμεΑ και άνεργους δημότες Δωδώνης.


ΣΧΟΛΙΑ
Σόφη Βλασίου
Μία διευκρίνιση σας παρακαλώ, για παιδιά έως 12 ετών, ΑμεΑ και ανέργους, είναι δωρεάν μόνο για τους κατοίκους Δωδώνης; Και αν είναι έτσι, οι υπόλοιποι πληρώνουν κανονικά;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3