Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (3-4 Αυγούστου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (3-4 Αυγούστου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2024, 22:09
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (3-4 Αυγούστου) στα Γιάννενα… γίνονται εκτός πόλης, με κυριότερη την παράσταση «Όρνιθες» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, οι εκδηλώσεις είναι:

3 Αυγούστου

«Όρνιθες» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη ανεβαίνουν στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, στις 3 Αυγούστου, στις 21:00, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Δωδώνης.

Στον ρόλο του Πεισθέταιρου ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και στον ρόλο του Ευελπίδη ο Γιώργος Χρυσοστόμου. Η προπώληση εισιτηρίων μέσω του ticketservices.gr. Εισιτήριο: 15 ευρώ – 5 ευρώ για δημότες Δωδώνης, και δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 12 ετών, για ΑμεΑ και άνεργους δημότες Δωδώνης.

Παράσταση: «Φωνές Ηπειρωτών» στη Βίτσα

Η παράσταση/περφόρμανς «Φωνές Ηπειρωτών», σε κείμενο και σκηνοθεσία Παναγιώτη Γεωργούλα, ανεβαίνει το Σάββατο 3 Αυγούστου, στις 20:00, στη Βριζοπούλειο Σχολή, στη Βίτσα Ζαγορίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βίτσας.

Ερμηνεύουν: Βίβιαν Βλάχου (Ελισάβετ Καστρισόγια), Παναγιώτης Γεωργούλας (Νικόλαος Ζωσιμάς), Σοφία Σιώζιου (Ελένη Τοσίτσα), Μάριαμ Γκαρανάτση (Γεώργιος Χατζής Πελλερέν), Απόστολος Τζίμας (Νισήμ Λεβή), Κατερίνα Στεφάνου (Αγγελική Παπάζογλου). Μουσικές παρεμβάσεις: Χριστίνα Ευαγγέλου.

Είσοδος ελεύθερη.


3-4 Αυγούστου

Φεστιβάλ Κεράσοβο

Το Φεστιβάλ Κεράσοβο ξεκινά… Στις 3 Αυγούστου, το φεστιβάλ ανοίγει με τον μουσικό περίπατο «Βόλτα στις μουσικές του κόσμου» στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας. Το μουσικό παρών θα δώσει μεταξύ άλλων ο δεξιοτέχνης βιολιστής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ευγένιος Ζιμπάι.

Στις 4 Αυγούστου, στην πλατεία της Κόνιτσας, η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, η τραγουδίστρια και συνθέτης Ξανθούλα Ντακοβάνου, και η ομάδα ΜΟΥΣΑ (ft. Ευγένιος Ζιμπάι-βιολί, Τ. Βασιλάκος-ακορντεόν, Σ. Μπαρκή-κρουστά) θα παρουσιάσουν φωνητικές παραδόσεις της Μεσογείου, αλλά και αραβικές και βαλκανικές συνθέσεις.

Είσοδος ελεύθερη.

Θέατρο: Σόδες και ασπιρίνες

H παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Σόδες και ασπιρίνες» του Μιχάλη Κοβανίδη, σε σκηνοθεσία Όλγας Ζήση, ανεβαίνει στις 3 Αυγούστου, στις 21:00, στο Νησί Ιωαννίνων. 

Στις 4 Αυγούστου, η παράσταση θα πάει στη Χρυσοβίτσα.

 

4 Αυγούστου

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Θ. Παπαγιάννης

Τo 14o Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο «Θ. Παπαγιάννης», στο Ελληνικό Ιωαννίνων, συνοδεύεται από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 20:30, έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις: Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μίχα με τίτλο «Ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης» και μουσική-ποιητική βραδιά με τον ποιητή Δημήτρη Παπανικολάου και την ποιήτρια Γιώτα Παρθενίου, με συνοδεία φλάουτου και κιθάρας από τους μουσικούς Αλεξάνδρα Μπεζεβέγκη και Μιχαήλ Παππά.

Μουσική εκδήλωση στη Δαφνούλα

Την εκδήλωση «Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου» διοργανώνουν και φέτος η Δημοτική Κοινότητα Δαφνούλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνούλας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μουσικές εκδηλώσεις, στη Δαφνούλα, στη θέση «Αετός». Στις 3 Αυγούστου, στις 21:30, παίζουν: Γιάννης Σταύρου, τραγούδι, Αλέξανδρος Σταύρου, μπάσο, Ανθή Σταύρου, τραγούδι, Αναστασία Σταύρου, πιάνο, Δημήτρης Σταύρου, μπουζούκι, Γιάννης Λαγός, μπουζούκι, Άκης Ντάφλος, κρουστά, Παύλος Μαζανίτης, τραγούδι.

Είσοδος ελεύθερη.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back