Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 21-11-2022, 15:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου την οποία είχαν προαναγγέλλει οι «Ορίζοντες Ηπείρου» για την περιβαλλοντική καταστροφη στον Λούρο κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης Σπύρος Ριζόπουλος.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ριζόπουλος κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη ότι τα περί απόδοσης ευθυνών στην ανομβρία «είναι μια πολιτική προσπάθεια ευθυνών η οποία όμως δεν έχει καμία βάση».

«Δεν μου είναι ευχάριστο αυτό που έκανα σήμερα. Η πολιτική δεν πρέπει να διεξάγεται στα δικαστήρια, αλλά το τελευταίο που επιθυμώ για μια τέτοια τεράστια ζημιά είναι οι Ορίζοντες Ηπείρου να μπουν στο κάδρο της συγκάλυψης. Για τον ίδιο λόγο προσφύγαμε στην Αποκεντρωμένη για το σκάνδαλο των φωτοβολταϊκών ελπίζοντας όμως να είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις. Να είστε σίγουροι όμως ότι αν δοθούν κι άλλες αφορμές θα το κάνουμε ξανά», είπε ο κ. Ριζόπουλος.

Ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε και στον οδικό άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις. Όπως είπε, «με τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν, το έργο δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι του 2024». Κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Καχριμάνη: «παλινωδίες του κ. Καχριμάνη να πάρει τις μελέτες εκείνος μόνο και μόνο για να τις επιστρέψει στο Υπουργείο 1,5 χρόνο μετά είναι η απόλυτη ομολογία αποτυχίας για το έργο αυτό. Μια ακόμα θητεία Καχριμάνη θα συνοδευτεί με το απόλυτο μηδέν για το Ιωάννινα-Κακαβιά».

Κατέληξε λέγοντας ότι «οι χειρισμοί του περιφερειάρχη στο συγκεκριμένο έργο εξέθεσαν και την κυβέρνηση, η οποία παρασυρόμενη από τις πιέσεις του κ. Καχριμάνη είχε δηλώσει ότι το έργο θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου».


* Φωτό αρχείου

200 λέξεις απομένουν.
  • Μιρικόγκος
    Μιρικόγκος
    Δεν καταλάβαμε ακριβώς τι εννοεί ο ποιητής. Βεβαίως αποκλεέται να μην έκανε κάτι ο περί ου ο λόγος... αλλά με τέτοιεε ανακοινώσεις - τέτοιο δημόσιο λόγο, δεν καταλαβαίνει σχεδόν κανένας, τίποτε. Ολική επαναφορά του εικοτολογικού πολιτικού λόγου, αλλιως ξύλινου πολιτικού λόγου! Κι αυτά στο 2022 προς το 2023; Κανένας άλλος; Άλλη ιδέα;
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα