Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινή… είσοδος για Σέρβους τουρίστες

Εικόνα του άρθρου Προσωρινή… είσοδος για Σέρβους τουρίστες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2020, 12:03
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι… αρρυθμίες στις διαδικασίες εισόδου στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στον Προμαχώνα, λίγες μόνο ώρες μετά την απαγόρευση εισόδου σε Σέρβους πολίτες, λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη γειτονική χώρα (βρίσκονται 9 πόλεις σε καραντίνα).

Ωστόσο, οι Σέρβοι τουρίστες επιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα για τις διακοπές τους, πράγμα που τελικά κατάφεραν, τουλάχιστον προσωρινά. 

Οι τουρίστες είχαν δημιουργήσει ουρά χιλιομέτρων πριν τα σύνορα, περίπου επτά χιλιόμετρα, προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα πριν την έναρξη της απαγόρευσης τη Δευτέρα, στις 6 το πρωί. 

«Ξέραμε ότι θα έχει κόσμο, ήρθαμε για να περάσουμε στη χώρα πριν τις 6 το πρωί. Περιμένουμε εδώ από τα μεσάνυχτα. Είναι δυνατόν να δουλεύει μόνο ένα άτομο; Υπολογίσαμε πόσες ώρες χρειαζόμαστε, έχουμε περάσει εδώ και ώρες σε ελληνικό έδαφος. Έχουμε πληρώσει για τις διακοπές μας. Εάν δεν διορθωθεί αυτή η κατάσταση δεν θα ξαναέρθουμε για διακοπές στην Ελλάδα» δήλωσε τουρίστρια στην κάμερα της ΕΡΤ.

Τελικά, οι ελληνικές αρχές υποχώρησαν και τα σύνορα άνοιξαν προσωρινά, μέχρι να περάσουν όσοι είχαν συσσωρευτεί στο σημείο. 

Πριν από μερικές μέρες, ΑΔΕΔΥ και αστυνομικοί κατήγγειλαν ότι στην Κακαβιά, στην πραγματικότητα η ροή του κόσμου ήταν μεγαλύτερη ακόμα και από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με πλημμελείς ελέγχους…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3