ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Περισσεύει το χρήμα για τους εργολάβους»

Εικόνα του άρθρου «Περισσεύει το χρήμα για τους εργολάβους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2022, 17:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια αντιπαραβολή των ποσών που διαθέτει για συμβούλους σε διάφορα έργα ο Δήμος Ιωαννιτών, με τα ποσά που διατίθενται (και αυτά που απαιτούνται) για την πλήρη κάλυψη σε σχολικές καθαρίστριες, έκανε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων Τίνα Ζέκα.

Τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «προφανώς την πρώτη ευθύνη για τις απολύσεις των 40 συναδέλφων συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών τη φέρει το ΥΠΕΣ που χρηματοδοτεί την πρόσληψη μόλις 92 καθαριστριών σε μια πόλη 100.000 κατοίκων».

Διαβάστε ακόμα: Τώρα ο Δήμος ζητάει χρήματα για τις καθαρίστριες

Πρόσθεσε όμως ότι «η δημοτική αρχή δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο. Είναι συνειδητή, πολιτική επιλογή να κόβουμε τις δαπάνες από την καθαριότητα των σχολείων για να περισσεύει ζεστό χρήμα για τους εργολάβους».

Σύμφωνα λοιπόν με συμβάσεις που κατέθεσε, ο Δήμος έχει αυτή τη στιγμή 24 συμβάσεις για παροχή συμβουλευτικής σε αντίστοιχα έργα ή πράξεις (ωρίμανση φακέλων, έργα, συγκροτήσεις φακέλων κ.α.) που αντιστοιχούν σε δαπάνη 670.551 ευρώ.

«Καταθέτουμε λοιπόν τις συμβάσεις ώστε αν ποτέ θελήσει η δημοτική αρχή να βρει χρήματα να κόψει από τους εργολάβους και να αφήσει τις συναδέλφους μα τις καθαρίστριες των 600€ να καθαρίζουν τα σχολεία των παιδιών μας. Προφανώς υπάρχουν και άλλοι τεχνικοί σύμβουλοι αλλά η αναζήτησή μας σταμάτησε όταν φτάσαμε στο ακριβές ποσό που χρειάζεται για να επαναπροσληφθούν οι συνάδελφοι» τόνισε η κα Ζέκα.

 Ανάμεσα στις συμβάσεις, υπάρχει η δαπάνη 45.000 ευρώ για τη «διερεύνησης για την ανάπτυξη συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης», 24.800 ευρώ για την ωρίμανση του έργου ανάπλασης στο πάρκο Πυρσινέλλα, 49.600 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Δήμου κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back