ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιφέρεια για ΣΜΑ: Ευθύνες στους άλλους…

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια για ΣΜΑ: Ευθύνες στους άλλους…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2021, 23:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε πολύ λίγο χρόνο από την ανακοίνωση του Κοινού των Ηπειρωτών για τους ΣΜΑ, η περιφερειακή αρχή απάντησε, μάλλον αμήχανα και βιαστικά.

Καταγγέλλει καταρχάς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «συντάσσεται ευθέως με τις προλαλήσασες σειρήνες του λαϊκισμού», όσο παράξενο και αν ακούγεται να κατηγορεί η περιφερειακή αρχή κάποιον άλλο φορέα για λαϊκισμό.

Στα ουσιώδη, η περιφερειακή αρχή αναφέρει ότι ο κ. Ζάψας έχει ενημερωθεί από πρώτο χέρι για το λόγο καθυστέρησης της λειτουργίας των ΣΜΑ. Τονίζει ότι η 17η παράταση παραλαβής εξοπλισμού δεν αφορά όλους τους ΣΜΑ, αλλά αποκλειστικά τον ΣΜΑ Πρέβεζας.

Η Περιφέρεια σε αυτό το σημείο παρατείνει την ένταση με τον ΦΟΔΣΑ και του μεταβιβάζει σε ένα βαθμό τις ευθύνες για τον «επίμαχο» ΣΜΑ Πρέβεζας που δεν κατασκευάστηκε. Τον συγκεκριμένο ΣΜΑ δημοπράτησε πριν από ένα μήνα ο ΦΟΔΣΑ και η Περιφέρεια αναφέρει ότι δεν ήταν δική της πρωτοβουλία η εξαίρεση από την προγραμματική σύμβαση κατά τον χρόνο υπογραφής της.

Εν τέλει, η περιφερειακή αρχή θεωρεί ότι η 17η (όχι πχ 2η, 5η ή έστω, η 10η …)   μετάθεση του χρόνου εξοπλισμού, έστω και για ένα ΣΜΑ, είναι «αυτονόητη ως επακόλουθο στην καθυστέρηση αποπεράτωσής του».

Επιλέγει να δηλώσει «ανήμπορη» ουσιαστικά να δράσει διαφορετικά, με το ύφος που συνήθως χρησιμοποιεί όταν μια προγραμματική δράση καθυστερεί: «Τι να κάναμε δηλαδή;».

Ρίχνει όλες τις ευθύνες στον ΦΟΔΣΑ και στους Δήμους, για τον ΣΜΑ Πρέβεζας, αλλά και για τη χωροθέτησή τους. Αυτό, είναι και το σημείο στο οποίο απαντάει στα ερωτήματα που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του εξοπλισμού, καλεί τον κ. Ζάψα να δει τους όρους της προμήθειας και τις ευθύνες του αναδόχου.

Τέλος, πετάει την μπάλα στην εξέδρα καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει θέση σε μια σειρά ζητήματα που είναι αυτονόητα, σχετικά με το σεβασμό των όρων ένταξης του έργου στο ΠΕΠ και «ποιος πληρώνει» αν αυτό απενταχτεί…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back