ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΕΔΥ-εμβολιαστικό κέντρο: προσπάθεια δεύτερη

Εικόνα του άρθρου ΠΕΔΥ-εμβολιαστικό κέντρο: προσπάθεια δεύτερη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2021, 20:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από έναν μήνα ο ΕΟΔΥ παραχώρησε στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια το κτίριο του πρώην Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων για να στεγαστεί εκεί ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο.

Στις 31 Μαΐου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε τοποθέτησή του στη Βουλή απέκλεισε εμμέσως πλην σαφώς το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο λέγοντας ότι ο εμβολιασμός στα Γιάννενα εξελίσσεται ομαλά ως έχει με τις 21 εμβολιαστικές γραμμές.

Διαβάστε: Χαμένοι στη μετάφραση και στα ποσοστά

Και τώρα, με νέα του απόφαση, στις 7 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ παραχωρεί το κτίριο-«φάντασμα» (από το 2006 δεν λειτούργησε ποτέ, ούτε καν για τον λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε) στην Περιφέρεια Ηπείρου για έναν χρόνο αποκλειστικά και μόνο για τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου. Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης είχε ζητήσει την παραχώρηση του κτιρίου στην Περιφέρεια από τις 26 Απριλίου. Παράλληλα, προέκυψε στις 4 Ιουνίου και σχετικό αίτημα (περί παραχώρησης του κτιρίου στην Περιφέρεια Ηπείρου) από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ο κ. Καχριμάνης, σε σημερινές του δηλώσεις, έκανε λόγο για «μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με όσα είχαν ανακοινωθεί πρόσφατα» και εξέφρασε την ικανοποίησή του. «Μπορεί να μην πέφτει το δέντρο με μια τσεκουριά και να χρειάζεται δεύτερη» είπε χαρακτηριστικά.

Από τα λεγόμενά του προκύπτει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει να ετοιμάσει τον χώρο. Όσο για τη στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου, ανέφερε ότι υπάρχει πρόθεση από τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων να συμβάλλει, όπως και ότι μπορεί να αξιοποιηθεί υγειονομικό προσωπικό από τον Στρατό.

Ο περιφερειάρχης απέφυγε πάντως να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου. Κατά πόσο δε αυτό το εμβολιαστικό κέντρο, θα λειτουργήσει ως κέντρο με νέες εμβολιαστικές γραμμές ή ως κέντρο «αποσυμφόρησης» των υπόλοιπων εμβολιαστικών κέντρων, μένει να φανεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back