Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού»

Εικόνα του άρθρου «Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2021, 19:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ήρθε στα Γιάννενα για να ενισχύσει το κλίμα της καλής συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και να στείλει το εμβολιαστικό του μήνυμα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που ο ΕΟΔΥ βρέθηκε στο στόχαστρο του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη για διάφορα ζητήματα, όπως ήταν ο τρόπος καταχώρησης των κρουσμάτων στην περιοχή. Οι σχέσεις με την κεντρική διοίκηση του ΕΟΔΥ φαίνεται ότι αποκαταστάθηκαν πλήρως όταν, μετά από διάφορες παλινωδίες, ο ΕΟΔΥ συμφώνησε να παραχωρήσει στην Περιφέρεια Ηπείρου για έναν χρόνο, μέχρι τον Ιούνιο του 2022, το κτίριο του πρώην ΠΕΔΥ στους Αμπελόκηπους για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο.

Εκ μέρους του κ. Αρκουμανέα, δεν έλειψαν οι αναφορές στο πρόσωπο του περιφερειάρχη για τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου. «Έχουμε και τη συνεργασία με το καινούργιο εμβολιαστικό που ήτανε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο από τα προηγούμενα χρόνια. Με ενέργειες πάλι του περιφερειάρχη, έγινε ένα ωραίο και σύγχρονο εμβολιαστικό κέντρο και καλούμε όλους τους πολίτες -αν δεν το έχουν κάνει- να κάνουν το εμβόλιο. Πρέπει τα ποσοστά εμβολιασμού και στη χώρα και τοπικά να τα αυξήσουμε» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Έδωσε δε τα εύσημα στην Περιφέρεια Ηπείρου και στην Πολιτική Προστασία για τη δουλειά που γίνεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και δη στον τομέα της ιχνηλάτησης.

Τα καλά λόγια συνεχίστηκαν και από τη μεριά του κ. Καχριμάνη, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον κ. Αρκουμανέα κυρίως για το κτίριο του πρώην ΠΕΔΥ. «Ένα θέμα που για 15 χρόνια ταλάνιζε και προβλημάτιζε την περιοχή μας λύθηκε γιατί υπήρχε η θέληση» είπε.

Ο κ. Καχριμάνης ζήτησε κι αυτός με τη σειρά του να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. «Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι ακούνε κάποιους που ακούνε θρησκόληπτες θέσεις ή άλλα ζητήματα. Πρέπει να  προφυλάξουν τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και όλους τους άλλους. Μέσω της ιχνηλάτησης βλέπουμε τραγικές καταστάσεις. Αυτοί που διαδίδουν διάφορα, δεν έχουν θέση μεταξύ μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα ‘κουρελόχαρτα’ στον εισαγγελέα»

Και οι δύο έστειλαν δε το μήνυμά τους προς όσους χρησιμοποιούν ψευδή τεστ για να προσέρχονται στην εργασία τους.

«Σήμερα κυκλοφορώ εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες γιατί  κάποια ‘κουρελόχαρτα’ που δίνονται από κάποιους επιτήδειους ότι έκαναν τεστ δεν έχουν καμία αξία. Αν ξαναέρθουν τέτοια χαρτιά θα πάνε στον εισαγγελέα. Οι βεβαιώσεις πρέπει να περιλαμβάνουν αυτά που προβλέπει ο νόμος» είπε ο κ. Καχριμάνης.

Ο κ. Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «πρέπει να πάνε σε ιδιωτική δομή, να καταγραφούν στο Εθνικό Μητρώο και να πάρουν την κανονική βεβαίωση. Βεβαιώσεις χειρόγραφες και που δίνουν κάποιοι δεν γίνονται αποδεκτές. Και πολύ σωστά πράττει ο περιφερειάρχης και εκδίδει την εγκύκλιο».

Ο κ. Αρκουμανέας είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση υπερτονίστηκε η ανάγκη συνέχισης του εμβολιασμού, σε μια περιοχή όπως τα Ιωάννινα, «η οποία ανταποκρίνεται στην επιχείρηση ‘Ελευθερία’».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back