ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Παρουσιάστε τη μελέτη για το πάρκο Πυρσινέλλα»

Εικόνα του άρθρου «Παρουσιάστε τη μελέτη για το πάρκο Πυρσινέλλα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2022, 14:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί να ενέκρινε, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών, την υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης με 9 εκατ. ευρώ της ανάπλασης του πάρκου Πυρσινέλλα στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» έχει όμως σοβαρούς προβληματισμούς για το όλο εγχείρημα.

«Η παράταξή μας δεν θα σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξη σημαντικών έργων» είπε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης Θωμάς Μπέγκας, εξηγώντας τη θετική ψήφο της.

Προ(σ)κάλεσε δε τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων να παρουσιάσει τη μελέτη για την αξιοποίηση του πάρκου. Όπως είπε, εκτός από κάποιες σημειακές φωτορεαλιστικές απεικονίσεις, «ουδείς σε αυτή την πόλη δεν γνωρίζει τη μελέτη». Η δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει πριν από έναν μήνα ότι η αρχιτεκτονική μελέτη «πέρασε» από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, δίνοντας στη δημοσιότητα μερικές φωτορεαλιστικές απεικονίσεις και μια περιγραφή των παρεμβάσεων που προβλέπονται.

«Απαιτούμε την παρουσίαση της μελέτης του πάρκου από τη δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο για μια έστω και των εκ υστέρων αξιολόγηση και πιθανή βελτίωσή της» είπε ο κ. Μπέγκας, επαναλαμβάνοντας ότι «οι Δήμοι δεν προχωράνε μπροστά χωρίς διαβουλεύσεις». Πρόσθεσε ότι η πρόταση της δημοτικής αρχής δεν συμπεριλαμβάνει το τμήμα  του πάρκου Πυρσινέλλα που βρίσκεται απέναντι από τη βασική είσοδο (εκεί  που βρίσκεται και ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας). Ο δημοτιός σύμβουλος Γιάννης Λιόντος ανέφερε επίσης ότι η εισήγηση για τη μελέτη του πάρκου, που παρουσιάστηκε στην Οικονομική Επιτροπή, ήταν «λίγων γραμμών».

Η συνέντευξη Τύπου αφορούσε κυρίως τις εξελίξεις γύρω από την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου, για τις οποίες θα ακολουθήσει κείμενο του «Τύπου Ιωαννίνων».

* Στη φωτογραφία: Ο κ. Μπέγκας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λιόντος και το μέλος της παράταξης Ελ. Σιόντη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back