Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «σκιές» των σκουπιδιών και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Οι «σκιές» των σκουπιδιών και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2022, 21:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι εντάσεις κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου μεταφέρθηκαν και στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ να επαναλαμβάνει τη θέση του ότι η διοίκηση του ΦοΔΣΑ θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Επανέλαβε ότι «η διοίκηση είναι κατώτερη των περιστάσεων», ότι «δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών» και ότι «έμεινε ανοιχτή η πιθανότητα να υπάρχουν ακόμη διπλοχρεώσεις». «Την ίδια ώρα η διαμάχη με την Περιφέρεια συνεχίζεται και το σκηνικό δεν βοηθά στο στόχο που έχουμε για καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων με το μικρότερο κόστος για τους πολίτες. Η διοίκηση έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Εμείς διατυπώσαμε ερωτήματα και ζητήσαμε διαχειριστικό έλεγχο για να διαφυλαχθεί το συμφέρον των πολιτών» υπογράμμισε ο δήμαρχος. Υποστήριξε δε ότι ο ΦοΔΣΑ κόστισε στον Δήμο Ιωαννιτών 2,5 εκατομμύρια ευρώ και αναρωτήθηκε αν οι υπηρεσίες που προσέφερε, άξιζαν αυτά τα χρήματα.

Η απάντηση ήρθε από τον αντιπρόεδρο του ΦοΔΣΑ και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμά Μπέγκα. Ο κ. Μπέγκας ανέφερε ότι δεν θα συμμετάσχει «στο θέατρο των εντυπώσεων και στην προπαγάνδα της δημοτικής αρχής».

Όσον αφορά τον διαχειριστικό έλεγχο, είπε ότι η διοίκηση του Φορέα θα απαντήσει εγγράφως. Θα απαντήσει επίσης και για τις χρεώσεις στο δήμο Ιωαννιτών. «Είμαι υποχρεωμένος όμως να τονίσω ότι μέσω του απολογισμού του Φορέα για το έτος 2021 επιστρέφονται στον Δήμο Ιωαννιτών 300.000 ευρώ την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή ξοδεύει 1 εκ. ευρώ στις αναθέσεις που έχει κάνει σε ιδιώτες σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αν φταίει η διοίκηση του Φορέα ή αυτοί που υπονομεύουν το έργο της, θα το δείξει ο χρόνος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπέγκας εκτίμησε δε ότι τη δημοτική αρχή την ενδιαφέρει, «ακόμα και σε  βάρος των συμφερόντων των δημοτών», είναι να συκοφαντήσει τον ίδιο ως «πολιτικό ‘αντίπαλο».

Για ακόμη μια φορά ζήτησε να γίνει ειδική συνεδρίαση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back