ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι μελέτες για το τρένο και τα 7,5 εκατ. ευρώ που λείπουν

Εικόνα του άρθρου Οι μελέτες για το τρένο και τα 7,5 εκατ. ευρώ που λείπουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2022, 02:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στον πάγο έβαλε προς το παρόν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης την έκδοση ψηφίσματος για τη σιδηροδρομική γραμμή «Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα».

Μέχρι ο ίδιος να πάρει μια απάντηση από το υπουργείο Υποδομών, με την ηγεσία του οποίου είχε μια συνάντηση την περασμένη εβδομάδα και για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναφερόμενος σε αυτή τη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης είπε ότι «δεν έχει δοθεί η επικαιροποίηση μελέτης» και ότι «θα μου απαντήσουν σε λίγες μέρες για το τι θα γίνει».

Το ζήτημα είναι ότι οι μελέτες για τη σιδηροδρομική γραμμή δεν προκηρύσσονται από τον ΟΣΕ, γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει εγγράψει πίστωση 7,7 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το συνολικό ποσό για τις μελέτες είναι 15,5 εκατ. ευρώ, με τον ΟΣΕ να έχει εξασφαλίσει τα μισά κονδύλια από τον Μηχανισμό CEF 2014-2020.

Ο κ. Καχριμάνης δεν εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος. «Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν έχει μόνο πρόβλημα στις Περιφέρειες, έχει και στα υπουργεία» είπε.

Την πρόταση για έκδοση ψηφίσματος είχε καταθέσει η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών». Ο επικεφαλής της Γιώργος Ζάψας επανέλαβε: «Λείπουν 7,5 εκατ. ευρώ. Αν τα βάλει το υπουργείο, οι μελέτες θα δημοπρατηθούν».

Ο κ. Καχριμάνης επέμεινε στη μη έκδοση του ψηφίσματος. Ωστόσο, αρκετή ώρα μετά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε μια επόμενη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back