πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Καραγκιόζης το 31 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια» στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

Εικόνα του άρθρου «Ο Καραγκιόζης το 31 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια» στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2024, 09:34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης το 31 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια» ανεβάζει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Artifactory» στις 13 και 14 Ιουλίου, στις 21:00, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης.

Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδας ένας Πολιτισμός».

Σύλληψη, επιμέλεια: Φωτεινή Παπαχατζή, καραγκιοζοπαίχτες: Άθως Δανέλλης, Σπύρος Αγγελόπουλος, Κατασκευή πρωτότυπων φιγούρων θεάτρου σκιών: Σπύρος Αγγελόπουλος, πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση: Ευγένιος Βούλγαρης και κείμενα: Σπύρος Αγγελόπουλος, Φωτεινή Παπαχατζή.

Σε σχετικό σημείωμα αναφέρεται: «Τι σχέση έχει ο Γκαίμπελς με τον Χατζηαβάτη; Ο Καβάφης με την Κλεοπάτρα; Ο Νιόνιος με τον Τσώρτσιλ; Και πώς το δάγκωμα μιας μαϊμούς ευθύνεται για τη Μικρασιατική εκστρατεία;».

Η συγκεκριμένη παράσταση, η οποία απευθύνεται σε θεατές άνω των 15 ετών, έχει ως αφετηρία το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη «Το 31 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια».

«Το έργο αναδεικνύει τη ναυμαχία του Ακτίου, ένα κρίσιμο γεγονός της ελληνιστικής αρχαιότητας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που αντικατοπτρίζει σύγχρονα θέματα περί παραπληροφόρησης, της παράδοξης φύσης του πολέμου και της επιρροής των ψευδών ειδήσεων στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Η παράσταση αποτελεί μέρος του διαθεματικού πολυσυλλεκτικού εγχειρήματος ‘Καβάφης: 4 ποιήματα για τη Νικόπολη, που επιχειρεί τη σύνδεση του ποιητικού σύμπαντος του Καβάφη και της σχέσης του με την αρχαιότητα, έτσι όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από τέσσερα ποιήματα, με τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και την ιστορία της» προστίθεται.

Πριν την έναρξη της παράστασης, στις 19:30, θα γίνει μια θεματική ξενάγηση στο Μνημείο του Αυγούστου

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Πληροφορίες και προκράτηση θέσης στην ιστοσελίδα: www.allofgreeceoneculture.gr.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back