πλαισιο πισω Λυκ πίσω

Γιατί δεν γίνονται rapid test στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Γιατί δεν γίνονται rapid test στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2024, 18:14

Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δεν υπάρχουν πια, με τους ασθενείς-επισκέπτες να παραπέμπονται για δωρεάν τεστ στο σημείο δειγματοληψίας μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Και αυτό επειδή ο ΕΟΔΥ δεν έχει αποθέματα τεστ για τους διαγνωστικούς ελέγχους. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία χαρακτηρίζει τη σχετική γνωστοποίηση του ΕΟΔΥ «επιπόλαιη και επικίνδυνη».

«Ο ΕΟΔΥ την στιγμή που συστήνει αύξηση των μέτρων προφύλαξης για τη διασπορά του covid, στερεί από τα νοσοκομεία μία πολύ χρήσιμη δικλείδα ασφαλείας για την πρόληψη της διασποράς από συνοδούς ασθενών και επισκέπτες, ανακοινώνοντας έλλειψη αποθεμάτων test σε μια περίοδο που οι φαρμακαποθήκες αλλά και οι εταιρίες εμπορίου test είναι κλειστές στην καρδιά του Αυγούστου» τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Την ίδια ώρα, η παράταξη στρέφει τα βέλη της και προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων που δεν φρόντισαν για την ύπαρξη αποθεμάτων τεστ.

Η παράταξη κρίνει ότι πρέπει να επιστρέψει άμεσα η διενέργεια των τεστ στα νοσοκομεία. Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Πρέντζας συνομίλησε με την περιφερειακή αρχή για το ζήτημα η οποία «δεν έγινε κοινωνός του προβλήματος» από τον διοικητή Σπύρο Δερδεμέζη (ο κ. Δερδεμέζης είναι διοικητής και στα δύο νοσοκομεία –συγκεκριμένα προσωρινός διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η περιφερειακή αρχή επικοινώνησε τελικά με τον ΕΟΔΥ ο οποίος δεσμεύτηκε προφορικά ότι θα προσπαθήσει να βρει «350-400 test ημερησίως που χρειάζεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ώστε εντός 1 έως 2 εβδομάδων, να επιστρέψει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ».

Κατά τα άλλα, η παράταξη ασκεί περαιτέρω κριτική για τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Εκτιμά ότι η απόφαση για απαγόρευση του επισκεπτηρίου και για παραμονή ενός συνοδού ανά ασθενή μετά από απόφαση του διευθυντή κάθε κλινικής, είναι ανεφάρμοστη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σε αντίθεση με το νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Κι αυτό λόγω των πολλών εισόδων περιμετρικά του νοσοκομείου.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει η παράταξη, ο έλεγχος του επισκεπτηρίου είναι σχεδόν αδύνατος λόγω «των ελάχιστων υπό εκδίωξη φυλάκων ΣΟΧ, αλλά και του αποδεκατισμένου, λόγω και των καλοκαιρινών αδειών, προσωπικού των κλινικών».


ΣΧΟΛΙΑ
Γιούλη
Από σήμερα ούτε μπροστά στην περιφέρεια έχει! Ανεκδιήγητοι πραγματικά!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3