πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (12-19 Αυγούστου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (12-19 Αυγούστου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/08/2024, 23:37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου έχει κυρίως πανηγύρια. Έχει όμως και κάποια άλλα πραγματάκια.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, οι εκδηλώσεις είναι οι εξής:

12 Αυγούστου

Σινεμά: «Γλυκιά ζωή» του Φελλίνι

Ένα αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί, είναι η «Γλυκιά Ζωή» (La dolce vita) του Φεντερίκο Φελίνι με τον Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, την Ανούκ Αϊμέ και την Ανίτα Έκμπεργκ τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής».

Είσοδος ελεύθερη.

Ζaravina Festival με Στέλιο Ρόκκο

Zaravina Festival και φέτος από τον Δήμο Πωγωνίου σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Ηπείρου. Το μονοήμερο φεστιβάλ θα γίνει στις 12 Αυγούστου, στις 21:00, στη λίμνη Ζαραβίνα, με προσκεκλημένο τον Στέλιο Ρόκκο. Μαζί του στη σκηνή η Κατερίνα Λαζαρίδου ενώ το opening act της βραδιάς έχουν αναλάβει οι Yinametheband!

Είσοδος: 7 ευρώ. Παιδιά μέχρι 10 ετών και ΑμεΑ δωρεάν.

Οι Στρατάκηδες στην Κόνιτσα

Οι «πλανόδιοι μουσικοί» Γιώργος και Νίκος Στρατάκης με την ομάδα τους θα εμφανιστούν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, στις 21:30, στην Κόνιτσα, στο πέτρινο γεφύρι του Αώου.

Τη διοργάνωση της συναυλίας έχει αναλάβει ο Δήμος Κόνιτσας. Είσοδος ελεύθερη.

Αφιέρωμα στον περιοδικό Τύπο του Ζαγορίου

Μια εκδήλωση-αφιέρωμα στον περιοδικό Τύπο του Ζαγορίου (1931-2024) διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπραγγέλων τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, στις 20:30, στους Ασπραγγέλους.  

Παράλληλα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, θα εγκαινιαστεί έκθεση με ενδεικτικά τεύχη από όλες τις εφημερίδες και τα περιοδικά του Ζαγορίου, η οποία θα είναι ανοιχτή μέχρι το τέλος Αυγούστου


13 Αυγούστου

Πετρολούκας+Κώστας στη Μονή Βελλάς

Για τρίτη χρονιά το Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble και διεθνείς μουσικοί από τις Η.Π.Α. θα συμπράξουν επί σκηνής με τον κλαρινίστα Πετρολούκα Χαλκιά και τον υποψήφιο για Grammy 2023 Βασίλη Κώστα.

Η συναυλία, την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει ο Βασίλης Κώστας, θα γίνει και πάλι στην Ιερά Μονή Βελλάς στο Πωγώνι, στις 13 Αυγούστου, στις 21:00 υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Πωγωνίου και της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Στη σκηνή, θα ανέβουν μουσικοί από δύο εκπαιδευτικά προγράμματα των οποίων καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Βασίλης Κώστας: το Epirus Ensemble του Ελληνικού Ινστιτούτου Βοστώνης και το «Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble» της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Είσοδος ελεύθερη.


16 Αυγούστου

Θέατρο: «Σόδες και ασπιρίνες» στο Μουσείο «Θ. Παπαγιάννης»

Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Σόδες και Ασπιρίνες» του Μιχάλη Κοβανίδη σε σκηνοθεσία (και χορογραφία) Όλγας Ζήση ανεβαίνει στις 16 Αυγούστου, στις 21:00, στην αυλή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης», στο Ελληνικό Ιωαννίνων.

.Παίζουν: Μαρία Κατσουλίδη, Φάνης Κοσμάς, Γιάννης Κοτσαρίνης. Λεωνίδας Μικρόπουλος, Νίκος Σφαιρόπουλος. Χορεύει η Χαριτίνη Κούκου.

Είσοδος ελεύθερη. 


17 Αυγούστου

Συναυλία με Παντελή Θαλασσινό και Μανόλη Ανδρουλιδάκη

Συναυλία για την αυγουστιάτικη πανσέληνο με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη (2 κιθάρες-2 φωνές) διοργανώνει ο Δήμος Ζίτσας το Σάββατο 17 Αυγούστου, στις 21:30, στην ακρόπολη του Μεγάλου Γαρδικίου.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Είσοδος ελεύθερη.


19 Αυγούστου

Συναυλία με Στ. Χατζηευσταθίου

Συναυλία με Σταμάτη Χατζηευσταθίου στο Ιτς Καλέ διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων τη Δευτέρα 19 Αυγούστου (στην πανσέληνο), στις 21:00, στο Ιτς Καλέ.

Στη σκηνή οι μουσικοί: Άκης Κατσουπάκης (πλήκτρα), Βαλχάν Γκαλστιάν (κλαρίνο), Δημήτρης Κουφογιώργος (ηλεκτρική κιθάρα-λαούτο-μαντολίνο), Άκης Σαγάνης (τύμπανα).

Είσοδος ελεύθερη.



ΣΧΟΛΙΑ
πίστωση σε 48 ώρες
Προσφορά πίστωσης για όλους με επιτόκιο τριών τοις εκατό (3%) ετησίως. Περισσότερες πληροφορίες: mickeygovaerts@gmail.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back