ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια πρόσκληση από την Artifactory

Εικόνα του άρθρου Μια πρόσκληση από την Artifactory
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2020, 02:17
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τη δεύτερη διακρατική συνάντηση κατάρτισης στο πλαίσιο του έργου  «Learn-Find-Tell-Act» Erasmus+ (ΚΑ2 -Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών) πραγματοποιεί η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Artifactory στην Πρέβεζα από 19 έως 25 Ιουλίου.

Για τον λόγο α υτόν απευθύνει πρόσκληση σε όσους νέους ενδιαφέρονται αλλά και σε εκπαιδευτές τόσο στην τυπική όσο και στην άτυπη εκπαίδευση και τον πολιτισμό, να δηλώσουν συμμετοχή.

Νέοι και νέες, με τους συνοδούς και εκπαιδευτές από τις οργανώσεις των πέντε εταίρων του προγράμματος, θα εκπαιδευτούν για πέντε ημέρες στην ψηφιακή δημοσιογραφία, στις ψηφιακές πλατφόρμες και τα social media. Στόχος του έργου είναι να συμμετέχουν ενεργά στην ιδιότητα τους ως πολίτες, καθιστώντας τους θετικούς φορείς υπέρ της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών. Στο πλαίσιο του έργου θα οργανωθεί μια δραστηριότητα FlashMob, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη μετανάστευση και την προσφυγική κρίση, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης της υγείας όλων των συμμετεχόντων.

Μια μέρα του προγράμματος θα αφιερωθεί σε περιήγηση στην αρχαία Νικόπολη και το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος είναι η οργάνωση Youth 4 Future από τη Μεγάλη Βρετανία και εταίροι η Tu F1rst Onlus από την Ιταλία (με δρα το Lanciano κοντά στη Ρώμη), η Asociacija Europos Jaunimas από τη Λιθουανία, η Asociatia Tinerilor cu Initiativa Civica από τη Ρουμανία και η Artifactory από την Ελλάδα.

Η Artifactory (ΑΜΚΕ) λειτουργεί από το 2017 στην Ήπειρο ως ένας σύνδεσμος σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, που προσβλέπει σε μια κοινωνία που αναπτύσσεται με γνώμονα τον πολιτισμό και την τέχνη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στο secretariat@artifactory.eu, και τη συντονίστρια του προγράμματος Φωτεινή Παπαχατζή. Περισσότερες πληροφορίες για την Artifactory στο www.artifactory.eu.


*Φωτογραφία από την πρώτη συνάντηση κατάρτισης που έγινε τον Φεβρουάριο στην Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3