Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ο κ. Καχριμάνης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη»

Εικόνα του άρθρου «Ο κ. Καχριμάνης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2022, 16:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ο κ. Καχριμάνης έκανε ένα μεγάλο λάθος και πρέπει να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη. Μπορεί να μην έκανε τις δηλώσεις δημοσίως, αλλά ουδέν κρυπτώ υπό τον ήλιο» (σ.σ. απευθύνοντας δε και ευχαριστίες στη Λαϊκή Συσπείρωση για την ανακοίνωσή της με τις δηλώσεις του κ. Καχριμάνη). Με αυτή τη δήλωση ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης απάντησε στο «κατηγορώ» του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη για την υπόθεση με την τροπολογία για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Διαβάστε: Τροπολογία κατά... Περιφέρειας Ηπείρου

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. Καχριμάνης επέρριψε τις ευθύνες στον κ. Καλογιάννη με το σκεπτικό ότι ο τελευταίος δεν τον προειδοποίησε για την κατάθεση της τροπολογίας με την ιδιότητα του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι δύο πολιτικοί άντρες συναντήθηκαν χτες στο Γρεβενίτι.

Όπως είπε ο κ. Καλογιάννης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου (για τον καθιερωμένο απολογισμό της κοινοβουλευτκής του δράσης), εξηγώντας το τυπικό μέρος της υπόθεσης, το έργο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων επί της επεξεργασίας του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, τελείωσε το μεσημέρι της 27ης Ιουνίου. Η τροπολογία (με διάφορα άρθρα, μεταξύ των οποίων και το επίμαχο), υπογεγραμμένη από 12 υπουργούς, «πρωτοκλασάτους» όπως είπε, κατατέθηκε στη Βουλή στις 20:15 και την επομένη ψηφίστηκε. Είπε δε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ενημέρωση.

Ο κ. Καλογιάννης εμμέσως πλην σαφώς δεν αποδέχτηκε τον ισχυρισμό του κ. Καχριμάνη ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δεν γνώριζε. Και αυτό επειδή, όπως τόνισε, για την κατάθεση μιας τροπολογίας υπάρχει μια διαδικασία που προηγείται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ειδική έκθεση για την τροπολογία υπογράφηκε από τον κ. Γεωργιάδη και τον υπουργό Οικονομικών στις 24 Ιουνίου.

«Ο κ. Καχριμάνης ρώτησε τον υπουργό Ανάπτυξης που του είπε ότι δεν γνώριζε το θέμα όπως και ότι μόνο εγώ το ξέρω. Ζήτησα να μιλήσω σήμερα μαζί του (με τον κ. Γεωργιάδη) και περιμένω να με καλέσει» είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι 12 πρωτοκλασάτοι υπουργοί υπέγραψαν μια τροπολογία χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο». Επί της ουσίας του επίμαχου άρθρου της τροπολογίας, ο βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε ότι αυτό έρχεται να συμπληρώσει τον νόμο 4555/2018 και να ξεκαθαρίσει κάποια διαδικαστικά θέματα στη διαχείριση των απορριμμάτων».

Τέλος, ο βουλευτής, ερωτώμενος σχετικά, δεν αποδέχτηκε τα περί «πραξικοπήματος» που επικαλείται ο περιφερειάρχης:  «Πραξικόπημα εναντίον τίνος και από ποιον; 12 υπουργοί εναντίον τίνος;»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back