Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζητάει συγγνώμη και ανασκευάζει ο Κ. Ρώσσης

Εικόνα του άρθρου Ζητάει συγγνώμη και ανασκευάζει ο Κ. Ρώσσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2021, 12:43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με πολύ διαφορετική ορολογία και εκφράσεις από αυτές που χρησιμοποίησε στη δημόσια ανάρτησή του, με την οποία ειρωνεύτηκε τις αποκαλύψεις για παρενοχλήσεις και βιασμούς ή απόπειρες του τελευταίου διαστήματος, ο πρώην πλέον αναπληρωματικός στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΙ Κωνσταντίνος Ρώσσης ανασκευάζει και ζητάει συγγνώμη.

Στο κείμενο, το οποίο είναι ακολουθεί τα βασικά στοιχεία και το ύφος μιας επίσημης ανασκευής, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «μέτρησε τα πράγματα εντελώς λάθος και με τρόπο προσβλητικό». Σημειώνει επίσης ότι «ομαδοποίησε με τρόπο απαράδεκτο» τους ανθρώπους που κάνουν καταγγελίες και εκφράζει την ελπίδα «οι καταγγελίες να βρουν ανταπόκριση και από μέρους της δικαιοσύνης, προκειμένου να πάψει η κακοποίηση του αδύναμου από το δυνατό».

«Από αρχές του χρόνου παρατήρησα με λύπη και αποτροπιασμό τη γνωστή Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου να αποκαλύπτει τα περιστατικά της σεξουαλικής της από μεγαλοπαράγοντα της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας. Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα θλίψη για ένα κορίτσι που στην προσπάθεια της να διακριθεί σε αυτό που έχει ταλέντο, σε αυτό που ονειρεύεται, σε αυτό που εν τέλει θέλει, έπεσε θύμα, στην ουσία, βιασμού», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ζητάει συγγνώμη, γράφοντας τα εξής:

«Ζητώ, λοιπόν συγγνώμη από όλα τα θύματα για τις απόψεις που κατέγραψα, που όπως και παραπάνω σας ανέφερα δεν με χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο και εξήγησα ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση, απέναντι στα θύματα και στην υπόθεση της πάσης φύσεως κακοποίησης. Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες των σχολίων μου για την πρόκληση των αρνητικών τους συναισθημάτων. Ζητώ συγγνώμη από το συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ι και την πρόεδρο κ Κωτσαντή που πασχίζει με όλες της τις δυνάμεις να διεκπεραιώσει και να δώσει λύσεις  στα κακώς κείμενα της προηγούμενης διοίκησης , από τη δημοτική πολιτική παράταξη ‘Γιάννενα Τώρα’, από τον κ. δήμαρχο, καθώς οπωσδήποτε και από την θεατρική ομάδα ‘Οι Αθεράπευτοι’ για τη δύσκολη θέση που τους έφερα να απολογούνται για τα γραφόμενά μου».

Ο κ. Ρώσσης καταφεύγει στα εξιλαστήρια θύματα, τους δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας τον τρόπο παρουσίασης των καταγγελιών υποκριτικό, «διότι είναι αυτοί οι ίδιοι δημοσιογράφοι που λειτουργούν ως φερέφωνα των αφεντικών τους  για τα οποία εργάζονται. Επίσης, είναι αυτοί οι ίδιοι δημοσιογράφοι που δεν θα διστάσουν στο μέλλον να φιλοξενήσουν στις εκπομπές τους τους θύτες, που σήμερα καταγγέλλουν». Κάπως έτσι, ο κ. Ρώσσης κάνει μια άλλη ομαδοποίηση, ενώ στο ίδιο κείμενο, καταγγέλλει αυτή τη μεθοδολογία.

«Δεν σας κρύβω όμως ότι μέσα σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις, μέρα με τη μέρα, άρχισα σταδιακά να νιώθω ότι όλο αυτό το κίνημα metoo που ξεκίνησε να γιγαντώνεται-και καλά έκανε και ξεκίνησε να γιγαντώνεται- χάνει την αυθεντικότητα του.  Ο λόγος που συνέβη αυτό μέσα μου σχετίζεται αφενός με το γεγονός ότι οι καταγγελίες γίνονταν καθημερινά στις χαμηλής ποιότητας εκπομπές της πρωινής ζώνης, αφετέρου δε λίγες έπαιρναν το δρόμο της δικαιοσύνης. Επιπλέον ήμουν αντίθετος στην όλη διαδικασία παρουσίασης των γεγονότων από τους παρουσιαστές των εκπομπών με έναν τρόπο – κατά την άποψη μου πάντα- εντελώς υποκριτικό. Να εξηγήσω εδώ ότι χαρακτηρίζω τον τρόπο υποκριτικό από μεριάς των δημοσιογράφων, διότι είναι αυτοί οι ίδιοι δημοσιογράφοι που λειτουργούν ως φερέφωνα των αφεντικών τους  για τα οποία εργάζονται. Επίσης, είναι αυτοί οι ίδιοι δημοσιογράφοι που δεν θα διστάσουν στο μέλλον να φιλοξενήσουν στις εκπομπές τους τους θύτες, που σήμερα καταγγέλλουν».

Επίσης, ζητάει συγγνώμη από την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΙ κα Κωτσαντή και τον πρόεδρο της παράταξης Γιάννενα Τώρα κ. Μπαρτζώκα, αμφότερους στους οποίους κατέθεσε παραίτηση που έγινε δεκτή. Βέβαια, αποδίδει σε «μικροπολιτικές βλέψεις» τις πολιτικές καταγγελίες που έγιναν και ότι ήθελαν να πλήξουν μέσω αυτού, το δήμαρχο, τη δημοτική παράταξη και την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΙ. Αμφισβητεί επίσης ότι οι πολιτικές καταγγελίες έγιναν από ευαισθησία στα θύματα «των οποίων παρουσιάστηκαν ως προστάτες και υποστηρικτές».

«Επιθυμώ, όμως, στο σημείο αυτό να παρατηρήσω πώς μέσα στη δικαιολογημένη αντίδραση απλών πολιτών σχετικά με την ανάρτησή μου, δυστυχώς, υπήρξαν και άτομα τα οποία εκμεταλλεύτηκαν την λανθασμένη μου ενέργεια, με σκοπό να πλήξουν μέσω εμού το Δήμαρχο και τη δημοτική παράταξη που εκπροσωπώ, το ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ι και την πρόεδρό  του για τις μικροπολιτικές τους βλέψεις και την αντιπολιτευτική τους   στρατηγική , απέχοντας  από κάθε είδους ευαισθησία απέναντι στα θύματα των οποίων παρουσιάστηκαν ως προστάτες και υποστηρικτές», τονίζει. 

H ένταση των αντιδράσεων αυξήθηκε και λόγω της διοικητικής του θέσης σε θεατρικό οργανισμό και της ενεργής συμμετοχής του στα του ΔΗΠΕΘΙ. Ενδεικτικό είναι ότι ο κ. Ρώσσης ήταν ένας από τα τρία μέλη που όρισε το ΔΗΠΕΘΙ για την παρακολούθηση και επιλογή προτάσεων, για την επέτειο 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και για τις διαδικτυακές δράσεις του θεάτρου.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του είναι εδώ:


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back