Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το… φταίξιμο στον κ. Καλογιάννη (κι όχι στον υπουργό)

Εικόνα του άρθρου Το… φταίξιμο στον κ. Καλογιάννη (κι όχι στον υπουργό)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2022, 17:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου συνεχίζει να επιλέγει τη σιωπή, σε επίσημο επίπεδο, για την υπόθεση με την τροπολογία που κατοχυρώνει τη διαχείριση των απορριμμάτων στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου.

Ανεπίσημα (ή ημι-επίσημα), ο Αλέκος Καχριμάνης επιδιώκει να αναστρέψει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί και τη διάχυτη αίσθηση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ τον «άδειασε». Το στοιχείο που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα, είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, κανείς από την κυβέρνηση δεν τον είχε προειδοποιήσει. Kανείς δεν του έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να χειριστεί πολιτικά και επικοινωνιακά την επικείμενη τροπολογία.

Ο κ. Καχριμάνης βρέθηκε σήμερα ενώπιον των μελών της Οικονομικής Επιτροπής (άνευ παρουσίας ΜΜΕ), όπου αμφισβήτησε την τροπολογία και «αθώωσε» τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Την επίμαχη τροπολογία κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Και πραγματικά θα ήταν πολύ παράδοξο ο ίδιος ο υπουργός να μη γνωρίζει τι καταθέτει στη Βουλή. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο ηθικός αυτουργός της τροπολογίας είναι ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ενώ κατέθεσε την άποψη ότι η τροπολογία έγινε εν αγνοία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος λείπει για κρατικές δουλειές στην Ισπανία.

Eπί της ουσίας, ο κ. Καχριμάνης επιχειρεί να υποβαθμίσει την πολιτική σημασία της τροπολογίας και να τη «στοχοποιήσει» ως αποτέλεσμα κάποιων πολιτικών προσώπων της ΝΔ με τα οποία η σχέση του δεν διακατέχεται από συμπάθεια. Πέραν του κ. Γραφάκου, στο στόχαστρό του μπήκε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος είναι πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Σημειωτέον ότι η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε ότι ο κ. Καλογιάννης ως πρόεδρος της επιτροπής θα έπρεπε να τον είχε προειδοποιήσει για την τροπολογία. Εκ των πραγμάτων, η παράταξη κάνει λόγο για «εσωκομματικές αντιπαλότητες στη ΝΔ», σημειώνοντας ότι αυτές «δεν έχουν αφορούν τα λαϊκά στρώματα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3