ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Led: Απάντηση για «καθρέφτες», με «απευθείας αναθέσεις»

Εικόνα του άρθρου Led: Απάντηση για «καθρέφτες», με «απευθείας αναθέσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2022, 22:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λίγες ώρες μετά την απάντηση της δημοτικής αρχής που παρακινούσε την Τατιάνα Καλογιάννη να «κοιταχτεί στον καθρέφτη» για τα led, ήρθε η ανταπάντηση της επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023».

Καταρχάς, σηκώνει το γάντι λέγοντας ότι «πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε η δημοτική αρχή να διαφημίσει, με την ανακοίνωσή της, τμήμα του σοβαρού και υπαρκτού έργου μου, ως αντιπεριφερειάρχη. Την ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό».

Στα λοιπά, κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «αδυνατεί πλήρως να αντιμετωπίσει στοχειωδώς και επαρκώς σοβαρά θέματα, όπως η πρωτοβουλία ELENA της EiB, γι’ αυτό και χειρίστηκε με πρωτοφανή ερασιτεχνισμό την αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου μας, καθώς τα πρωτογενή στοιχεία που χορηγήθηκαν για την εκπόνηση των μελετών δεν συνάδουν με την πραγματικότητα».

Αρνείται ότι εκφράστηκε αρνητικά για τον τρόπο χρηματοδότησης των μελετών, διευκρινίζοντας ότι τα δεδομένα δεν είναι ακριβή.

Παραθέτει μάλιστα μια (ακόμα) απευθείας ανάθεση της δημοτικής αρχής σε ιδιωτική εταιρία «τεχνική συμβουλευτική καινοτομίας» με ποσό 29.871,60 ευρώ, με αντικείμενο την «παρακολούθηση και επικαιροποίηση του σχεδίου βιώσιμης ενέργειας Δήμου Ιωαννιτών», και την αποτύπωση «της πραγματικότητας στις ενεργειακές υποδομές του Δήμου», όπως αναφέρει.

Τέλος, η κα Καλογιάννη τονίζει ότι το έργο της ως αντιπεριφερειάρχη «δεν χρειάζεται ούτε καθρέφτες, ούτε πρίσματα, ούτε παπαγαλάκια, ούτε άμετρες δηλώσεις και αμέτρητες φωτογραφήσεις, όπως συνηθίζει αυτά τα τρία χρόνια να διαφημίζει το «έργο» της η σημερινή δημοτική αρχή. Το σύνολο της κοινωνίας απολαμβάνει τα χειροπιαστά αποτελέσματά του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back