ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «2,8 εκατ. ευρώ για να ‘λιάζεται’ ο σκελετός»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «2,8 εκατ. ευρώ για να ‘λιάζεται’ ο σκελετός»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2022, 17:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου επανέρχεται στη συζήτηση για το κλειστό, πρώην ξιφασκίας, πρώην Ελληνικού και προς το παρόν, Κατσικά, ανταπαντώντας στην περιφερειακή αρχή, στη δεύτερη ανακοίνωσή της, μέσα σε λίγες ώρες.

Η παράταξη θεωρεί ότι «προκλήθηκε» και παραθέτει στοιχεία δαπανών που υπάρχουν στη «Διαύγεια», σύμφωνα με τα οποία, το κλειστό μέχρι στιγμής έχει κοστίσει στην Περιφέρεια Ηπείρου  2.785.412 ευρώ.

Αυτά τα χρήματα έχουν δαπανηθεί χωρίς να υπάρχει κάποια μελέτη ή δημόσια ανακοινωμένος σχεδιασμός (όχι απλά με «σπαράγματα δηλώσεων» που προκύπτουν σποραδικά) για το πόσο θα κοστίσει, πώς θα χρησιμοποιηθεί και μέχρι πρότινος, πού θα τοποθετηθεί το γήπεδο. Τα 2,5 εκατ. ευρώ έχουν προέλθει μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου και τα υπόλοιπα από το ταμείο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η ΛΑΣΥ τονίζει ότι αυτό είναι το μέχρι στιγμής κόστος για την Περιφέρεια, «για να αποσυναρμολογηθεί το κλειστό της ξιφασκίας και να έρθει ο σιδερένιος σκελετός στα Γιάννενα για να ‘λιάζεται’ στον Κατσικά, και τώρα αναθέτει τις μελέτες για να δει πόσο θα κάνει η επανασυναρμολόγηση και να αποφασίσει τις χρήσεις του κτιρίου».

Συμπληρώνει ότι «όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε πουθενά καμία μελέτη για την τιμολόγηση όλων των παραπάνω εργασιών. Καμία. Θα χαρούμε να μας στείλει ο κ. περιφερειάρχης οποιαδήποτε μελέτη από την οποία να προκύπτει γιατί πχ δώσαμε 1,227 εκ στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και όχι 20 εκ ή 0,5εκ».

Όσον αφορά τα 270.000 ευρώ που προέρχονται από το ταμείο της Περιφέρειας Ηπείρου (και «διατηρώντας πάσα επιφύλαξη για το πόσα ακόμα έργα μπορεί να υπάρχουν" όπως αναφέρει η παράταξη), δεν πρόκειται για ένα έργο ή υποέργο. Αλλά για εννιά διαφορετικές συμβάσεις. Η πρώτη δε απευθείας ανάθεση έγινε τον Ιούλιο του 2021 και αφορούσε «μεταφορά υλικών από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού στα Ιωάννινα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back