Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

2 εκατ. ευρώ για το «κλειστό» του Ελληνικού

Εικόνα του άρθρου 2 εκατ. ευρώ για το «κλειστό» του Ελληνικού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2021, 18:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από λίγες ημέρες, στις 25 Οκτωβρίου, το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου, ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που διαχειρίζεται αρκετά κονδύλια και στο οποίο προεδρεύει ο περιφερειάρχης Ηπείρου, αποφάσισε να διαθέσει 2 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά ολυμπιακών εγκαταστάσεων (που αφορούν το κλειστό ξιφασκίας, ένα βοηθητικό γήπεδο και εξοπλισμό, όπως γεννήτριες) από το Ελληνικό.

Η ανακοίνωση αυτή δεν έγινε από την περιφερειακή αρχή Ηπείρου, όπως θα όφειλε, αλλά από τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργο Ζάψα. Ο κ. Ζάψας είναι εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ωστόσο δεν κλήθηκε να παραστεί εγκαίρως για λόγους που δεν εξήγησε.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ζάψας κατέθεσε την πολιτική θέση ότι οτιδήποτε αφορά τη μεταφορά υποδομών από το Ελληνικό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι η παράταξη είχε καταθέσει εγγράφως τις απόψεις της για το επίμαχο θέμα με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη στις 22 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος πάντως δεν εμφανίστηκε αρνητικός στην επανάχρηση, όπως είπε, ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αρκεί όμως να υπάρχει σχέδιο. Την ίδια στιγμή επανέλαβε το πάγιο αίτημα της πόλης των Ιωαννίνων για ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο αθλημάτων σάλας – μια αναφορά που παραπέμπει στη δέσμευση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για κλειστό γυμναστήριο στον Βοτανικό, μια δέσμευση που υπενθύμισε πρόσφατα σε ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Το σκεπτικό του κ. Ζάψα ήταν το εξής: «Θεωρούμε ότι αν ο κ. περιφερειάρχης έχει αποφασίσει ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πιέσει την κυβέρνηση, τότε να τα φέρει, να τα φυλάξει και να προκηρύξει διαγωνισμό με χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για ένα Κλειστό, όπου θα εντάξει και κάποια από αυτά». Με άλλα λόγια, εκτιμά ότι οι όποιες εγκαταστάσεις ή όποιος εξοπλισμός από το Ελληνικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα νέο κλειστό γήπεδο ή γυμναστήριο η ολοκλήρωση του οποίου μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την πολιτεία.

Ο κ. Ζάψας και ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος, όπως ειπώθηκε, έχει καταθέσει το ενδιαφέρον του για τις εν λόγω εγκαταστάσεις με την προοπτική να χρησιμοποιηθούν και ως χώροι εμπορικών εκθέσεων, ήταν οι δύο επικεφαλής που είχαν συνοδεύσει τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη στην επίσκεψη-αυτοψία η οποία είχε γίνει πριν δέκα ημέρες στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Όπως και να ‘χει, η περιφερειακή αρχή Ηπείρου σπεύδει να προλάβει τις σύντομες προθεσμίες που υπάρχουν για την εκκένωση του Ελληνικού –την οποία έχει αναλάβει ειδικός εκκαθαριστής εκ μέρους της Lamda Development-, χωρίς το θέμα της μεταφοράς εγκαταστάσεων-εξοπλισμού (και όχι γηπέδου) από το Ελληνικό να έχει συζητηθεί σε κανένα αρμόδιο πολιτικό όργανο.

Η περιφερειακή αρχή Ηπείρου δεν έχει κάνει ούτε καν κάποια ανακοίνωση, ενώ άγνωστος παραμένει ο ρόλος του Δήμου Ιωαννιτών σε όλη την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back