ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κλαίνε και οι πέτρες από τα γέλια»

Εικόνα του άρθρου «Κλαίνε και οι πέτρες από τα γέλια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2021, 17:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΔΗΠΑΚ επιστρέφει στο θέμα των εκλογών της ΕΙΝΗ, οι οποίες τελικά ματαιώθηκαν και θα γίνουν στις 24 Ιανουαρίου.

Για το θέμα έχει ήδη τοποθετηθεί η παράταξη εδώ, όπως και οι Πρωτοβουλία, το Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, καθώς επίσης και υποψήφιοι της ΔΗΠΑΚ που διευκρίνισαν μια ανακρίβεια σε ανακοίνωση της παράταξης.

Τώρα, η ΔΗΠΑΚ κατηγορεί τη Συνεργασία Γιατρών και την απερχόμενη πρόεδρο Μαργαρίτα Κιτσανού, ότι είχαν στόχο να ακυρώσουν τις εκλογές και να αποκλείσουν τους αγροτικούς γιατρούς από τα ψηφοδέλτια. Κατηγορεί επίσης την Πρωτοβουλία και το Αριστερό Ενωτικό Κίνημα ότι «υποχώρησαν στις παράλογες και ανήκουστες απαιτήσεις της απερχόμενης προέδρου».

Σύμφωνα με τη μακροσκελή ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ, στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου, αποφασίστηκε, με μειοψηφία δική της, «η ακύρωση των εκλογών και η εκ νέου διενέργεια τους στις 24 Γενάρη. Μετάθεσαν αυθαίρετα 1,5 μήνα την ημερομηνία των εκλογών ακυρώνοντας τις 3 πραγματοποιημένες γενικές συνελεύσεις. Συμφώνησαν την επανάληψη των 3 γενικών συνελεύσεων, που είχαν ήδη πραγματοποιηθεί χωρίς να προσβληθεί η εγκυρότητά τους, για εκλογή νέας εφορευτικής επιτροπής στο ΠΓΝΙ και μόνο».

Κατηγορεί στη συνέχεια τη Συνεργασία και την Πρωτοβουλία ότι ήθελαν να κερδίσουν χρόνο για να ξαναφτιάξουν τα ψηφοδέλτιά τους και ότι είχαν συμφωνήσει «για εκλογικό αποκλεισμό των αγροτικών ιατρών των περιφερειακών ιατρείων (που ανήκουν ούτως ή άλλως στα ΚΥ), με επιχείρημα τον παράλογο και ανήκουστο διαχωρισμό τους από τους αγροτικούς γιατρούς των ΚΥ».

Στο μεταξύ, η ΟΕΝΓΕ έχει απόφαση για συμμετοχή όλων των γιατρών, και των αγροτικών ιατρών των Π.Ι., στις εκλογές των ενώσεων.

Τέλος, απαντώντας σε ανακοίνωση της Συνεργασίας Γιατρών (που δεν έχει σταλεί σε όλα τα μέσα, ωστόσο), η ΔΗΠΑΚ καταγγέλλει: «Όσο για τις αναφορές στην ανακοίνωση, ότι η ΔΗΠΑΚ ήταν απούσα από τις διεργασίες της ΕΙΝΗ αλλά και για απέχθεια στα κόμματα, τη στιγμή που η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Συνεργασίας είναι περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του ΚΙΝΑΛ και πρώην υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ‘κλαίνε και πέτρες από τα γέλια’, όχι μόνο οι γιατροί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back