Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αριστερό Ενωτικό Κίνημα: «Να γίνουν οι εκλογές της ΕΙΝΗ»

Εικόνα του άρθρου Αριστερό Ενωτικό Κίνημα: «Να γίνουν οι εκλογές της ΕΙΝΗ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2021, 19:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H τρίτη ανακοίνωση για τις εκλογές της ΕΙΝΗ και τα «προεόρτια», έρχεται από το Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

Η παράταξη αναφέρει ότι οι εκλογές της ΕΙΝΗ τελικά αναβλήθηκαν και καταγγέλλει ως υπεύθυνη τη Συνεργασία Ιατρών Ηπείρου, παράταξη της προέδρου της ΕΙΝΗ Μαργαρίτας Κιτσανού.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι η εφορευτική οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά από πιέσεις της Συνεργασίας, η οποία επέμενε να αποκλειστούν οι αγροτικοί ιατροί. Σημειώνεται ότι αγροτικούς είχε στο ψηφοδέλτιο η ΔΗΠΑΚ και το Αριστερό Ενωτικό Κίνημα.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι η αγροτική γιατρός που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο, κάνει εφημερίες κανονικά στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Άρτας. Το ψηφοδέλτιο έγινε αποδεκτό χωρίς να τεθεί ζήτημα αποκλεισμού.

«Αργότερα κατά τη συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής η εκπρόσωπος αυτής της παράταξης ζήτησε τον αποκλεισμό των συναδέλφων αγροτικών που έχουν διοριστεί σε θέση περιφερειακού ιατρείου παρόλο που οι οδηγίες της ΕΙΝΗ προς τις εφορευτικές επιτροπές δίνουν δικαίωμα συμμετοχής σε όλους τους αγροτικούς ιατρούς των νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Μαζί με την πρόεδρο της ΕΙΝΗ, την ίδια στάση υπέρ του αποκλεισμού των αγροτικών κράτησε και η παράταξη ‘Γιατροί πάνω από τα κέρδη’. Η διαφωνία εκφράστηκε από τη ΔΗΠΑΚ που και στο δικό της ψηφοδέλτιο υπήρχε συμμετοχή αγροτικών. Παρόλο που στο ψηφοδέλτιο μας υπήρχε υποψήφια που απειλούνταν με αποκλεισμό, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν ειδοποιηθήκαμε από κανέναν για το ζήτημα που προέκυψε αλλά αφού η συνεδρίαση είχε λήξει με αναβολή για την επόμενη ημέρα καθώς η εφορευτική δεν μπορούσε να πάρει απόφαση» τονίζει μεταξύ άλλων το Αριστερό Ενωτικό Κίνημα.

Συμπληρώνει δε ότι οι αγροτικοί είναι οργανικό κομμάτι του ΕΣΥ και συμμετέχουν κανονικά στη λειτουργία. «Αυτοί οι συνάδελφοι που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του ΕΣΥ και είναι ευάλωτοι στις αυθαιρεσίες της ΥΠΕ και των διοικήσεων δεν γίνεται να αποκλείονται από την ΕΙΝΗ. Διεκδικούμε πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, για τους συναδέλφους μας» αναφέρει.

Σημειώνει ακόμα ότι η Συνεργασία δεν κατέθεσε την άποψή της στις εκλογές «με το αιτιολογικό ότι έτσι γινόταν πάντα οι εκλογές».

Η παράταξη καταγγέλλει τη Συνεργασία και τους Γιατρούς πάνω από τα κέρδη ως υπεύθυνες για την αναβολή παρατάξεις. Αφήνει αιχμές και για τη ΔΗΠΑΚ, λέγοντας ότι «αντί άμεσα να ενημερώσει για την προσβολή και του δικού μας ψηφοδελτίου και από κοινού να διεκδικήσουμε πως δεν θα περάσουν οι αποκλεισμοί προχώρησε σε συκοφαντικές ανακοινώσεις απέναντι μας, τις οποίες τελικά ανακάλεσε μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν».

Τέλος, ζητάει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις εκλογές ΕΙΝΗ. «Είμαστε ενάντια σε λογικές που ζητούν οι εκλογές να προχωρήσουν με ευθύνη του δικαστικού αντιπροσώπου μετά την παραίτηση της εφορευτικής επιτροπής. Τα σωματεία μας και η λειτουργία τους είναι υπόθεση των εργαζόμενων και όχι του κράτους και των δικαστηρίων. Απαιτούμε άμεσα να προχωρήσουμε σε εκλογή εφορευτικής επιτροπής ιατρών και την όσο το δυνατόν συντομότερη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back