ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρωτοβουλία γιατρών: Οι ευθύνες... αλλού

Εικόνα του άρθρου Πρωτοβουλία γιατρών: Οι ευθύνες... αλλού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2021, 21:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Πρωτοβουλία Γιατρών Ηπείρου (Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη) παίρνει και αυτή θέση για τις αναβληθείσες τελικά, εκλογές της ΕΙΝΗ.

Σημειωτέον ότι το Αριστερό Ενωτικό Κίνημα και η ΔΗΠΑΚ έχουν καταγγείλει την Πρωτοβουλία για τη στάση που κράτησε στο θέμα συμμετοχής των αγροτικών γιατρών, ως υποψηφίων, στις εκλογές. 

Καταρχάς, αναφέρει ότι «όλοι οι γιατροί που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έπρεπε να είναι μέλη της ΕΙΝΗ».

Η παράταξη ρίχνει την ευθύνη στη ΔΗΠΑΚ, γιατί όπως αναφέρει, παρότι η παράταξη είχε τη γραμματεία της ΕΙΝΗ, δεν είχε φροντίσει να λυθούν γραφειοκρατικά. Επίσης, δεν κάνει κάποιο σχόλιο για τη στάση της Συνεργασίας Ιατρών Ηπείρου, αντίθετα με τις άλλες δύο παρατάξεις που έχουν εκδόσει ανακοινώσεις

«Από το 2018 και ενώ είχαν την γραμματεία της ΕΙΝΗ δεν είπαν λέξη για το ότι υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι δεν είναι μέλη της ένωσης και στους οποίους δεν γίνονται οι ανάλογες κρατήσεις για να είναι ταμειακά ενήμεροι αποκτώντας καταστατικά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Δυστυχώς δεν ζήτησαν ούτε την παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ, για την λύση του προβλήματος, όπου είχαν την προεδρία».

Βέβαια, η παράταξη δεν απαντάει στην ευθεία κατηγορία ότι με τη στάση της συνέβαλε στο να αναβληθούν οι εκλογές με βάση το θέμα των αγροτικών γιατρών, που ήταν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της ΔΗΠΑΚ και του Αριστερού Ενωτικού Κινήματος.

Μάλιστα, ρίχνει την ευθύνη για την αναβολή των εκλογών στη ΔΗΠΑΚ γιατί όπως λέει «παρά την έως τώρα αλαλία τους ήταν ομιλητικότατοι προς την εφορευτική επιτροπή, με απώτερο σκοπό, τον οποίο και πέτυχαν, την τρομοκράτηση και παραίτηση της και την αναβολή των εκλογών».

Επίσης, παραπέμπει τη συμμετοχή των αγροτικών σε επόμενη διοίκηση, λέγοντας ότι «όποιοι και αν εκλεγούν ας θέσουν ως πρώτο ζήτημα την τροποποίηση του καταστατικού και την διεύρυνση της ΕΙΝΗ με όλους τους γιατρούς που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για να πάψουν τα παιχνίδια με το εκλογικό σώμα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back